bez dwóch zdań do czynników, które poprawnie wpływają na wynik rehabilitacji chorego po udarze mózgu, należy właściwe odżywianie. Fakt ten podkreślają stanowiska i zalecenia międzynarodowych ekspertów, mowią także o tym wytyczne Polskiego Towarzystwa Neurologicznego dotyczace postepowania w tej chorobie.
Autorka poradnika, dietetyczka z ogromnym doświadczeniem, w spójny, zwięzły sposób demonstruje aktualne zasady, którymi powinniśmy się kierować w przygotowywaniu posiłków dla pacjentów z udarem. Zaproponowanie kilku przykładowych jadłospisów jest niewątpliwym dodatkowym atutem publikacji.
niewątpliwie spełni ona wymogi nie tylko chorych i ich opiekunów, ale także poszerzy wiedzę specjalistów zajmujących się tym zagadnieniem. Dr hab. N. Med. Wojciech Ambrosius Tytuł Dieta po udarze mózgu Autor Aleksandra Cichocka Wydawnictwo Medical Education EAN 9788367696036 ISBN 9788367696036 Kategoria Literatura, Zdrowie ilość stron 26 Rok wydania 2023 Oprawa broszurowa