"Poznaj zupy prawidłowe na każdą okazję!
Polacy są prawdziwymi wielbicielami zup. Jemy ich najwięcej na świecie – każdy Polak przeciętnie spożywa ponad 100 litrów zup rocznie! Dla wielu osób zupa jest podstawą obiadu. Niejedna babcia i mama twierdzą, że rosół ma wręcz magiczne atrybuty lecznicze, a chłodnik to najlepszy obiad na upalne dni. W książce Zupa dobra na wszystko Jolanta Naklicka-Kleser, znana z kuchni programu „Pytanie na śniadanie”, podaje 100 autorskich przepisów. Wynajdziesz tu zupy rozgrzewające i regenerujące, wyśmienite na upały, lecz też na chłodne jesienne popołudnia. Nie zabraknie przepisów na zupy, które poprawią... Nastrój, a także wykwintnych zup rewelacyjnych na przyjęcia.
Jeśli jeszcze nie miałeś okazji spróbować kuchni Joli, to nawet nie wiesz, ile tracisz! Ta książka pełna jest przepisów sporządzonych od serca, które zadowolą nawet największego łasucha. To rewelacyjna mieszanka kulinarnych propozycji zarówno dla miłośników unowocześnionej klasyki, jak i dla tych z Was, którzy w jedzeniu nieprzerwanie szukają nowych smaków. - Tamara Gonzalez Perea.
Od dziecka miałem do zup dość chłodny stosunek. Ale dzięki Joli, którą poznałem w programie Pytanie na Śniadanie, zmieniłem podejście i nie mam pytań. Właściwie mam ich mnóstwo, bo nie mogę się nadziwić, skąd aż taka paleta smaków w niby zwykłej zupie. Bez wątpienia dzięki tej książce znalazłem część odpowiedzi, lecz z każdym rozdziałem staje się coraz bardziej głodny, bynajmniej nie tylko kulinarnej wiedzy. - Robert Sharif El Gendy."
Polacy są prawdziwymi wielbicielami zup. Jemy ich najwięcej na świecie – każdy Polak przeciętnie spożywa ponad 100 litrów zup rocznie! Dla wielu osób zupa jest podstawą obiadu. Niejedna babcia i mama twierdzą, że rosół ma wręcz magiczne atrybuty lecznicze, a chłodnik to najlepszy obiad na upalne dni. W książce Zupa dobra na wszystko Jolanta Naklicka-Kleser, znana z kuchni programu „Pytanie na śniadanie”, podaje 100 autorskich przepisów. Wynajdziesz tu zupy rozgrzewające i regenerujące, wyśmienite na upały, lecz też na chłodne jesienne popołudnia. Nie zabraknie przepisów na zupy, które poprawią... Nastrój, a także wykwintnych zup rewelacyjnych na przyjęcia.
Jeśli jeszcze nie miałeś okazji spróbować kuchni Joli, to nawet nie wiesz, ile tracisz! Ta książka pełna jest przepisów sporządzonych od serca, które zadowolą nawet największego łasucha. To rewelacyjna mieszanka kulinarnych propozycji zarówno dla miłośników unowocześnionej klasyki, jak i dla tych z Was, którzy w jedzeniu nieprzerwanie szukają nowych smaków. - Tamara Gonzalez Perea.
Od dziecka miałem do zup dość chłodny stosunek. Ale dzięki Joli, którą poznałem w programie Pytanie na Śniadanie, zmieniłem podejście i nie mam pytań. Właściwie mam ich mnóstwo, bo nie mogę się nadziwić, skąd aż taka paleta smaków w niby zwykłej zupie. Bez wątpienia dzięki tej książce znalazłem część odpowiedzi, lecz z każdym rozdziałem staje się coraz bardziej głodny, bynajmniej nie tylko kulinarnej wiedzy. - Robert Sharif El Gendy."