"Ph? to danie lekkie, zdrowe, smaczne - i dlatego wyśmienicie wpasowuje się w aktualne trendy. Ale to nie tylko jedna z najsłynniejszych zup z makaronem, to także prawdopodobnie jedna z najbardziej rozmaitych zup na świecie!
rewelacyjnie smakuje jednocześnie z wołowiną, jak i z kurczakiem oraz w wersji wegetariańskiej lub wegańskiej. Nic zatem dziwnego, że stała się daniem kultowym. I to nie tylko w Wietnamie. W swym triumfalnym pochodzie przez świat trafiła do popularnych barów z zupami od Australii po Stany Zjednoczone.
W Polsce dodatkowo jest już o niej wyjątkowo głośno i dziś nie sposób zliczyć restauracji serwujących ph? bo i ph? ga. Tę pyszną zupę z makaronem ryżowym można także przygotować w domu, używając kilku prostych komponentów.
Ta książka pokaże ci, jak sprawić,zawsze się udawała. Simi i Stefan Leistner są podróżnikami i blogerami kulinarnymi. Simi uwielbia fotografię, a Stefan jest zapalonym kucharzem. W trakcie swoich podróży po krajach azjatyckich szukają tradycyjnych potraw.
Stefan je próbuje, Simi robi fotografie. Od 2011 roku relacjonują swoje podróże i prezentują najnowsze przepisy na blogu.Jest to najczęściej odwiedzany w Niemczech blog kulinarny i podróżniczy poświęcony kulturze i kuchni azjatyckiej.
Wcześniejsze publikacje Simi i Stefana zostały nagrodzone ",Gourmand World Cookbook Award",."