,,przepiękna celebracja bogactwa smaków Ameryki". DAVID LEBOVITZ Od początków swojego istnienia Ameryka była prawdziwym tyglem kulturalnym. Przywożąc do Stanów Zjednoczonych swe nadzieje i marzenia, imigranci z całego świata dali tej ziemi stanowczo cenne podarunki: domowe przepisy, które zupełnie przeobraziły amerykańską kuchnię.
Czym byłby Południowy Zachód bez pikantnych sosów z chili, Nowy Jork bez popularnych żydowskich delikatesów albo Luizjana bez kreolskich smaków gumbo i jambalayi$169 Dziś nie wyobrażamy już sobie Ameryki bez pizzy, pad thai, hummusu, hot dogów, sushi i strudla - a każde z tych dań zostało przywiezione poprzez imigrantów.
Kultury smaków to kulinarna celebracja wielu grup etnicznych, które przyczyniły się do stworzenia amerykańskiej kultury jedzenia. Od przystawek, poprzez zupy i sałatki, aż do deserów - to książka kucharska pełna i znanych potraw, i zupełnie nowych aromatów, przygotowana przez najlepszych szefów kuchni wywodzących się ze wszelkich kontynentów.