Chemia w pożywieniu Vital
Chemia w pożywieniu Vital
Chemia w pożywieniu Vital

Chemia w pożywieniu Vital

od
35,49 zł

Wyjątkowa okazja dla Ciebie!

Najlepszą propozycję przygotował TaniaKsiazka.pl w cenie 35,49 zł

Przeszukaliśmy całą bazę sklepów on-line w bazie danych aby wyszukać najkorzystniejszą ofertę specjalnie dla Ciebie. Chemia w pożywieniu Vital Vital z kategorii zdrowie, medycyna, uroda kupisz w cenie 35,49 zł w sklepie TaniaKsiazka.pl. Przedstawiona kwota 35,49 zł nie zawiera ewentualnych kosztów wysyłki.

Zobacz wszystkie oferty (2) ...
  • Cechy:
  • Zdrowie, medycyna, uroda
  • Vital
  • 9788381689038
  • miękka
  • Hans-Ulrich Grimm
  • Vital
  • 352
  • 2021

Opis Chemia w pożywieniu Vital

Smak karmelu czy truskawek, to wybuchowa chemia w jedzeniu i twojej diecie

Czy zajadając jogurt truskawkowy przeszło ci przez myśl, iż ten cudowny czerwony kolor, to nie kolor truskawek, a nienaturalny dodatek-czerwień koszenilowa A (E124), azowy barwnik? A smak coli czy nawet whisky, to karmel E150d, barwnik spożywczy powiększający ryzyko zachorowania na nowotwory? Ta książka uświadomi ci, iż większość producentów żywności, i to znanych ci marek jak Nestle, Coca -cola, Maggi, czy Wrigleys, dodaje do produktów toksyczne substancje chemiczne. Chemia w jedzeniu czyli nienaturalne dodatki, barwniki spożywcze i udoskonalacze smaku nie są dla ciebie zdrowe. Ich nadmiar w diecie sprawia choroby autoimmunologiczne, stany zapalne, alergie, namnażanie się komórek nowotworowych. Podrażniają też układ krążenia i trawienny, powodując wzdęcia, zaparcia, czy syndrom cieknącego jelita.

Zdrowe odżywianie, to świadome czytanie etykiety

Starasz się zdrowo odżywiać i świadomie kupować produkty spożywcze. Czytasz etykiety. Studiujesz skład. Czy jednak wiesz, czym są udoskonalacze smaku, barwniki spożywcze, emulgatory i wszystkie dodatki z E-? Czy wiesz, jak wpływają na smak, strukturę i solidność jedzenia, a typowo na twój organizm? Z tej książki dowiesz się, czy aspartam, kurkuminy i maltodekstryna szkodzi. Jaki wpływ mają czerwień koszelinowa - E124, żółcień pomarańczowa E110 czy benzoesan sodu na twój organizm. Książka ujawnia wstydliwe sekrety dużych producentów żywności takich jak Nestle czy Coca - cola. Poznasz znaczenie wszystkich dodatków z E- i czym jestchemia w jedzeniu. Odkryjesz, iż za alergiami, stanami zapalnymi, problemami z układem krążenia i trawiennym stoi właśnie chemia w pożywieniu. Nauczysz siępoprawnie czytać etykiety. Staniesz się konsumentem świadomym swoich wyborów, który uniknie pułapek przemysłu spożywczego.

Jak chemia w jedzeniu: nienaturalne dodatki, barwniki spożywcze i udoskonalacze smaku wpływają na twoje zdrowie?

Autor analizuje działanie najpopularniejszych sztucznych dodatków do produktów spożywczych. Przybliża działanie aromatów, enzymów, środków modyfikowanych genetycznie, maltodekstryny, ekstraktu drożdżowego i syropu glukozowo-fruktozowego. Dochodzi przy tym do szokujących wniosków. Dzięki tej publikacji poznasz powiązania chemii w pożywieniu z chorobami układu krążenia i nowotworami. Dowiesz się, jakie zmiany w organizmie ludzkim wywołuje Cola Light i aspartam. A także, dlaczego gotowe dania mogą wywoływać poważne schorzenia układu trawiennego i powodować stany zapalne w organizmie. Autor ujawnia także wstrząsającą prawdę o chemii znajdującej się w cenionych poprzez dzieci napojach i słodyczach. Zdradza jeszcze, jakie zagrożenia skrywają się w margarynach imitujących masło.

Omijaj chemię w pożywieniu i kupuj świadomie

Z książki dowiesz się, czymaltodekstryna szkodzi. Czy glutaminian sodu, E621, odpowiedzialny jest za choroby neurodegeneracyjne mózgu, broniczny ból i alergie? Dowiesz się, czym się różni, ksylitol od erytrolu i stewii. Książka mieści dokładną listę wszystkich nienaturalnych dodatków, barwników spożywczych i polepszaczy smaku. Dodatkowo wymienia produkty, w których się znajdują wraz z ich skutkami ubocznymi. W końcu odzyskasz zdrowie i kontrolę nad tym, co wprowadzasz do swej diety, unikniesz chemii w pożywieniu, ponieważ poznasz wstydliwe sekrety producentów żywności.

Od dzisiaj będziesz wiedział, jak uniknąć chemii w jedzeniu!

Specyfikacja produktu

Specyfikacja Chemia w pożywieniu Vital
Kategoria Zdrowie, medycyna, uroda
Marka Vital
ISBN 9788381689038
Oprawa miękka
Autor Hans-Ulrich Grimm
Wydawnictwo Vital
Ilość stron 352
Rok wydania 2021
Aktualnych ofert 2
Najniższa cena 35,49 zł
Najwyższa cena 35,49 zł
W bazie od 18.08.2021
Data aktualizacji 20.05.2024
Opinia użytkowników -
Nasza recenzja -
Rekomendacja sklepu TaniaKsiazka.pl

Historia cen

Funkcja śledzenia historii cen daje możliwość podejmowania mądrych decyzji zakupowych.

Na tę chwilę nie posiadamy archiwalnych danych cenowych dla tego produktu. Przepraszamy za wszelkie utrudnienia.

Recenzje / opinie

Opinia użytkowników jest dla nas bardzo ważna! Wyślij swoją recenzję tego produktu.

Jeszcze nikt nie ocenił Chemia w pożywieniu Vital. Bądź pierwszy i dodaj swoją opinię!

Znalezione oferty w bazie

Wskazane poniżej ceny dla produktu Chemia w pożywieniu Vital Vital nie wliczają w siebie kosztów związanych z wysyłką. Zanim dokonsz zakupu, pozyskaj informacje o reputacji sklepu i pamiętaj o możliwości pojawienia się dodatkowych kosztów. Katalog sklepów jest regularnie odświeżana, co kilkanaście minut.

  • Chemia w pożywieniu Vital (oferta z TaniaKsiazka.pl)

    Chemia w pożywieniu Vital Sklep on-line
    ★★★★★
    35,49 zł
    Kategoria w sklepie TaniaKsiazka.pl: Zdrowie, medycyna, uroda Vital

Produkty powiązane

Inne z kategorii Zdrowie, medycyna, uroda

Pzwl wydawnictwo lekarskie English for paramedics
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Chory na nowotwór,898KS (5403740)
Medical Education
Krytyczni, wymagający i dysfunkcyjni rodzice
Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
Fascynujący mózg
Wydawnictwo Naukowe PWN
95,99 zł

Fascynujący mózg

Hypoadrenia. wyczerpanie nadnerczy
Biały Wiatr
...