lubisz smak i zapach świeżego pieczywa? Naucz się krok po kroku przygotowywać świetne chleby, bułki, bagietki, chałki i inne wypieki. Nie potrzebujesz wielu dni, by wyhodować genialny zakwas, i nieprzystępnych receptur, żeby zrealizować swoje kulinarne marzenia.
świetne, chrupiące pieczywo przygotujesz znacznie łatwiej i szybciej, niż myślisz. Sabina Francuz przedstawia, jak przejść drogę od najprostszych chlebków z patelni i wypieków w 15 minut do wyrafinowanego pieczywa.
Opracowując przepisy do książki, kierowałam się słowami przyjaciół i klientów Głodnych Kawałków. Ich reakcje za każdym razem były najlepszym papierkiem lakmusowym każdego mojego pomysłu. Uprościłam sposoby wykonania, składniki i gramatury, takbezproblemowo przeprowadzić początkujących piekarzy przez ścieżkę pierwszych doświadczeń.
Wszystkie przepisy zostały wyprodukowane, a wypieki skonsumowane i minimalistycznie ocenione, abym z czystym sumieniem mogła oddać książkę w Twoje ręce. Daj się poprowadzić – czytaj uważnie polecenia i stosuj się do nich, a berło władcy glutenowego królestwa i rozkosze podniebienia niebawem będą Twoje.
Kolejny ruch należy do Ciebie. Sabina Francuz Dowiedz się, jak przygotować: superprosty chleb z ziemniakami żytni z dynią i kaszą owsianą bułeczki makowe bourekas placek śniadaniowy z czarnuszką wytrawną chałkę orkiszową z ziołami cebularze orkiszowe chaczapuri adżarskie brioszki precle jerozolimskie bajgle grecką pitę focaccię z solanką.
Chleb niejedno ma imię. Na całym świecie je się wypieki z lokalnych zbóż i choć w każdym rejonie wyglądają one nieco inaczej, łączą je niezwykły zapach i to, iż stanowią podstawę wielu jadłospisów. Ta książka udowadnia, że pyszny chleb może upiec każdy!
Tytuł Mąka i woda Autor Sabina Francuz Wydawnictwo Znak Koncept EAN 9788324073825 ISBN 9788324073825 Kategoria Kuchnia,diety\Kuchnia ilość stron 272 Rok wydania 2021 Oprawa Twarda