Czosnek, którego ojczyzną jest Wschód, do Europy przywędrował z Egiptu już w starożytności. Lecznicze cechy czosnku użytkowane były przez stulecia, a jego zalety dla zdrowia nauka potwierdziła w XIX wieku.
Nie jest on panaceum na wszystko, jednak ma ogromny wkład w walce z wirusami, bakteriami i grzybami atakującymi nasz organizm. Mimo charakterystycznego zapachu i ostrego smaku jest powszechnie użytkowany jednocześnie w kuchni, jak i w celach leczniczych.
Książka ŻYWIENIE MEDYCZNE. CZOSNEK DLA ZDROWIA mieści przepisy, które pozwalają wykorzystać tę cenną bylinę nie tylko jako naturalną pomoc w walce z niektórymi chorobami,na ogół stanowią podstawę do budowania niepodatności naszego organizmu.
Czosnek, używany systematycznie w spożywanych posiłkach, taką właśnie moc posiada! Tytuł Czosnek dla zdrowia. Żywienie medyczne Autor Elżbieta Frankowska Wydawnictwo ASTRUM EAN 9788364786389 ISBN 9788364786389 Kategoria Literatura, Poradniki ilość stron 128 Format 14,8x20,5 cm Rok wydania 2018 Oprawa broszurowa