Po zjedzeniu kanapki z pomidorem na Twojej skórze pojawiła się swędząca wysypka? Cierpisz na zgagę i niestrawność po spożyciu jakiejkolwiek potrawy z ryby? Zastanawiasz się, dlaczego ciągle masz zatkany nos i łzawiące oczy? A Twoje dziecko ma konkretnie zaczerwienione policzki? To mogą być objawy alergii - jednej z zwykle występujących chorób w XXI wieku! Alergia pokarmowa, czyli niewłaściwa reakcja układu immunologicznego na pewne składniki pożywienia, dotyka równocześnie dzieci, jak i dorosłych. Jak sobie radzić z tą przykrą dolegliwością? przede wszystkim unikać uczulającego pokarmu. Właściwa dieta jest bowiem podstawowym czynnikiem terapeutycznym - podpowiada Barbara Jakimowicz-Klein. W swojej książce wymienia najczęstsze alergeny pokarmowe, omawia objawy i typy alergii pokarmowych, a także proponuje specjalne diety dla niemowląt, dzieci i dorosłych uczulonych m.in. Na białka zbóż (dieta bezglutenowa), białka mleka krowiego i białko jajka kurzego. Mamy nadzieję, iż Kuchnia alergików ułatwi Państwu przygotowywanie smacznych i z zasady zdrowych dań.
- Autorzy: Jakimowicz-Klein Barbara
- Format: 14.0x20.0cm
- ISBN: 9788372777362
- objętość: 170
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2016
- Wydawca: Astrum