Dlaczego głodne są twoje emocje, a nie żołądek? Warto przyjrzeć się bliżej naszej relacji z jedzeniem. Czy jest ono jedynie paliwem, czy gości w naszym życiu bezdyskusyjnie częściej, aniżeli to konieczne? Odpowiedzmy sobie na pytania: • Czy gdy dopada nas smutek, zamiast z kimś porozmawiać, sięgamy po czekoladę? • Czy sukcesu nie nagradzamy na przykład wystawną kolacją? • Jakim przysmakiem próbujemy zrekompensować sobie strach i samotność i czy z całą pewnością po nim czujemy się lepiej? Powinno się jeść, żeby żyć, a nie żyć, aby jeść.
Pora umieścić siebie wyżej na liście priorytetów, nie zagłuszać bólu jedzeniem. Nie bać się go poczuć, w końcu każda emocja jest po coś. Dajmy sobie uwagę, troskę i czułość zamiast kolejnego ciastka. I co najważniejsze, nauczmy się wyrażać nasze emocje, zamiast je zajadać.
Ta książka ci w tym pomoże! Tytuł Emocje na talerzu. Jak odbudować zdrową relację z jedzeniem Autor Elżbieta Lange Wydawnictwo Burda Książki EAN 9788380538443 ISBN 9788380538443 Kategoria Poradniki\Rozwój osobisty ilość stron 208 Format 16.5x21.5x3 cm Rok wydania 2021 Oprawa Miękka ze skrzydełkami Wydanie 1 Waga 0.35 kg