Domowe nalewki ciekawie smakują, należycie wpływają na zdrowie, są dumą domowej piwniczki i uatrakcyjnieniem spotkań z rodziną i przyjaciółmi. To także sposób na utrwalenie aromatów i smaków kojarzących się z wiosną, latem, działką, ogrodem czy wakacjami Jeżeli jeszcze nie spróbowali Państwo samodzielnego przygotowania trunków, naprawdę warto zacząć!
Atlas nalewek to zbiór przepisów, porad i wskazówek, których udzielają równocześnie doświadczeni i nagradzani mistrzowie jak i Ci, dla których przyrządzanie nalewek jest niebanalnym hobby. Całość uzupełniają oryginalne receptury zaczerpnięte z XIX i XX wiecznych książek kucharskich, które stanowią podwalinę współczesnej gastronomii.
Nie brakuje funkcjonalnych instrukcji dotyczących czasu zbioru nalewkowych surowców, weryfikowania ich jakości i optymalnego przygotowania. Każdy z ponad 130 przepisów mieści listę potrzebnych produktów, informacje dotyczące sezonu najlepszego do pozyskania danego surowca oraz proste, przejrzyste instrukcje nowoczesnania.
W Atlasie nalewek znajdą Państwo: Ponad 130 sprawdzonych przepisów funkcjonalne porady i wskazówki praktyków dane o najkorzystniejszym czasie zbioru surowców i przygotowywania trunków Nalewki degustacyjne Nalewki zdrowotne Indeks schorzeń i dolegliwości, na które nalewki mogą pomóc Indeks sezonowości, czyli kiedy przypada najkorzystniejszy termin do przygotowania nalewki