Wielu z nas już wie, że większość diet po prostu nie działa. Co więcej zaczęliśmy częściej chorować i przybierać na wadze precyzyjnie wtedy, gdy rozpoczęliśmy liczenie kalorii i jedzenie wszelkiego, tylko nie prawdziwego, zdrowego jedzenia.
Dzięki tej książce będziesz mógł powrócić do korzeni i dokonać pozytywnych wyborów żywieniowych. Pozwolą Ci one rozszerzyć spożycie pięciu grup żywności, które są najważniejsze dla utrzymania zdrowego mózgu i ciała.
Dowiesz się jak wprowadzić do codziennej diety komosę ryżową, kaszę jaglaną, brązowy ryż, płatki owsiane oraz kaszę gryczaną, które odżywią Twój organizm. Nauczysz się stosować zdrowe tłuszcze czyli oliwę z oliwek, olej kokosowy i olej lniany, by zyskać więcej energii.
Uzupełnisz dietę o jagody goji, nasiona chia, spirulinę, pyłek pszczeli i kakao, które należą do superżywności i są gwarantem długowieczności. Cukier zastąpisz zdrowym miodem, syropem ryżowym czy klonowym, cukrem daktylowym albo kokosowym.
Autorka podaje mnóstwo przepisów na potrawy, wyjaśnia ich wartość odżywczą i udostępnia szereg pomysłowych sposobów na uwzględnienie powyższych produktów w codziennej diecie. Dzięki prawdziwemu jedzeniu odzyskasz energię i będziesz radować się zdrowiem.
wystarczy, iż będziesz zwracał uwagę na to, czego pragnie Twój organizm. Poznasz w dodatku metody na poprawę swojego samopoczucia i powiększenia poziomu szczęścia za pomocą medytacji, afirmacji, prostych ćwiczeń oddechowych i technik jogi.
Zdrowie i energia bez liczenia kalorii. Tytuł Jedz prawdziwe jedzenie pięć zasad utrzymania zdrowego mózgu i ciała Autor Julie Montagu Tłumacz Sylwia Grodzicka Wydawnictwo Vital EAN 9788365404275 ISBN 9788365404275 Kategoria Poradniki\Uroda i zdrowie liczba stron 256 Format 14.5x20.5x1.4 cm Rok wydania 2016 Oprawa Miękka Wydanie 1 Waga 0.317 kg