Dieta ketogeniczna ma same atuty, a przepisy na dania ketogeniczne są szczególnie proste
Zauważalny spadek wagi, szybsze spalanie tłuszczu, poprawny poziom cukru we krwi, obniżenie ciśnienia krwi i poziomu cholesterolu, lepsza wydajność umysłowa. To tylko niektóre z zalet użytkowania diety ketogenicznej, która bez dwóch zdań jest w tej chwili najpopularniejszą dietą na świecie! Nic dziwnego! Odżywianie w duchu keto nie wymaga specjalnych przygotowań, a zasady diety prosto zapamiętać. Nie trzeba być także wykwalifikowanym kucharzem, by przygotować dania ketogeniczne. Przepisy na dania ketogeniczne sprawią, że polubisz gotowanie. Głównym składnikiem diety jest tłuszcz, a nie węglowodany. Mięso, nabiał, warzywa bez skrobi to podstawa. Uwierz: to naprawdę zdrowe odżywianie!
Autorka modnego bloga z przepisami na dania ketogeniczne ma dla Ciebie propozycję
Zdecydowałeś, że przechodzisz na dietę ketogeniczną. To rewelacyjnie! Pojawiają się jednak pytania: co mogę jeść na diecie ketogenicznej? Czy elementów potraw nie powinno być więcej? Jak gotować, aby dania ketogeniczne nie były monotonne? Z pomocą przychodzi Autorka lubianego bloga i ekspertka w kwestii niskowęglowodanowego żywienia. Oddaje w Twoje ręce przepięknie ilustrowaną i przezroczystą książkę kucharską z aż stoma przepisami na dania ketogeniczne. Dzięki jej wskazówkom będziesz mógł zaskoczyć bliskich, serwując im pyszne śniadania, niebanalne przystawki, sycące lunche, zupy i zdrowe desery. Książka mnóstwo przepisów na podstawowe produkty, jak majonez z oleju z awokado, miodową musztardę, ketogeniczne ciasto czy grecki winegret. Autorka zagwarantuje: nie użyjesz więcej niżeli 10 komponentów.
Już teraz przekonaj się, jak prosta i pyszna jest kuchnia ketogeniczna
Miska zupy doskonale rozgrzewa i poprawia humor. To danie tylko z kilku komponentów, a nudle z cukinii zaspokoją zachciankę na makaron. Zupa jest szczególnie sycąca, choć nie zawiera dużo węglowodanów ani kalorii. Oto jedna z receptur, którą przygotowała Autorka.
Tego będziesz potrzebował:
-1 łyżka oliwy z oliwek
4 ząbki czosnku przeciśnięte poprzez praskę
450 g kiełbasy wieprzowej (bez cukru)
1/2 łyżki ziół prowansalskich
3 szklanki (710 ml) bulionu wołowego
3 szklanki (710 ml) bulionu z kości
2 przeciętne cukinie (po 170 g) pokrojone w spiralki
Przepis:
1. W obfitym garnku zagrzej olej na średnim ogniu. Dodaj czosnek i podsmażaj przez mniej więcej 1 minutę, aż zacznie pachnieć.
2. Dodaj kiełbasę, powiększ ogień i podsmażaj przez około 10 minut. Mieszaj co jakiś czas i rozbijaj kawałki kiełbasy łopatką, aż przysmażą się na brązowo.
3. Dodaj przyprawy, bulion wołowy i bulion z kości. Gotuj na niewielkim ogniu poprzez 10 minut.
4. Dodaj cukinię. Doprowadź do wrzenia i na nieznacznym ogniu gotuj przez 2 minuty, aż cukinia zrobi się miękka. Nie gotuj za długo, by nudle nie były papkowate.
Keto może być proste i pyszne!
Zauważalny spadek wagi, szybsze spalanie tłuszczu, poprawny poziom cukru we krwi, obniżenie ciśnienia krwi i poziomu cholesterolu, lepsza wydajność umysłowa. To tylko niektóre z zalet użytkowania diety ketogenicznej, która bez dwóch zdań jest w tej chwili najpopularniejszą dietą na świecie! Nic dziwnego! Odżywianie w duchu keto nie wymaga specjalnych przygotowań, a zasady diety prosto zapamiętać. Nie trzeba być także wykwalifikowanym kucharzem, by przygotować dania ketogeniczne. Przepisy na dania ketogeniczne sprawią, że polubisz gotowanie. Głównym składnikiem diety jest tłuszcz, a nie węglowodany. Mięso, nabiał, warzywa bez skrobi to podstawa. Uwierz: to naprawdę zdrowe odżywianie!
Autorka modnego bloga z przepisami na dania ketogeniczne ma dla Ciebie propozycję
Zdecydowałeś, że przechodzisz na dietę ketogeniczną. To rewelacyjnie! Pojawiają się jednak pytania: co mogę jeść na diecie ketogenicznej? Czy elementów potraw nie powinno być więcej? Jak gotować, aby dania ketogeniczne nie były monotonne? Z pomocą przychodzi Autorka lubianego bloga i ekspertka w kwestii niskowęglowodanowego żywienia. Oddaje w Twoje ręce przepięknie ilustrowaną i przezroczystą książkę kucharską z aż stoma przepisami na dania ketogeniczne. Dzięki jej wskazówkom będziesz mógł zaskoczyć bliskich, serwując im pyszne śniadania, niebanalne przystawki, sycące lunche, zupy i zdrowe desery. Książka mnóstwo przepisów na podstawowe produkty, jak majonez z oleju z awokado, miodową musztardę, ketogeniczne ciasto czy grecki winegret. Autorka zagwarantuje: nie użyjesz więcej niżeli 10 komponentów.
Już teraz przekonaj się, jak prosta i pyszna jest kuchnia ketogeniczna
Miska zupy doskonale rozgrzewa i poprawia humor. To danie tylko z kilku komponentów, a nudle z cukinii zaspokoją zachciankę na makaron. Zupa jest szczególnie sycąca, choć nie zawiera dużo węglowodanów ani kalorii. Oto jedna z receptur, którą przygotowała Autorka.
Tego będziesz potrzebował:
-1 łyżka oliwy z oliwek
4 ząbki czosnku przeciśnięte poprzez praskę
450 g kiełbasy wieprzowej (bez cukru)
1/2 łyżki ziół prowansalskich
3 szklanki (710 ml) bulionu wołowego
3 szklanki (710 ml) bulionu z kości
2 przeciętne cukinie (po 170 g) pokrojone w spiralki
Przepis:
1. W obfitym garnku zagrzej olej na średnim ogniu. Dodaj czosnek i podsmażaj przez mniej więcej 1 minutę, aż zacznie pachnieć.
2. Dodaj kiełbasę, powiększ ogień i podsmażaj przez około 10 minut. Mieszaj co jakiś czas i rozbijaj kawałki kiełbasy łopatką, aż przysmażą się na brązowo.
3. Dodaj przyprawy, bulion wołowy i bulion z kości. Gotuj na niewielkim ogniu poprzez 10 minut.
4. Dodaj cukinię. Doprowadź do wrzenia i na nieznacznym ogniu gotuj przez 2 minuty, aż cukinia zrobi się miękka. Nie gotuj za długo, by nudle nie były papkowate.
Keto może być proste i pyszne!