Dodanie jednej porcji ryb tygodniowo do jadłospisu ogranicza ryzyko śmiertelności bez względu na jej przyczynę o 3%. Jednak, aby w pełni skorzystać z wartości odżywczych ryb, niezbędna jest wiedza. A tej dostarcza niniejsza książka. Dowiesz się z niej, które gatunki ryb są najwartościowszym źródłem kwasów omega-3, a które zawierają najwięcej witaminy D. Równocześnie poznasz adekwatne sposoby ich przyrządzania. Włączając przepisy na ryby do swego codziennego menu, ustabilizujesz poziom cholesterolu i usuniesz stany zapalne, zyskując w ten sposób wydajną dietę przeciwzapalną, która sprawdzi się nawet w prewencji chorób układu krążenia. Jakie ryby jeść,zniżyć ryzyko chorób cywilizacyjnych.
Tytuł Ryby w zdrowej diecie Autor Joanna Michalina Jurek Wydawnictwo Vital EAN 9788382724578 ISBN 9788382724578 Kategoria Kuchnia,diety\Diety i zdrowe żywienie liczba stron 200 Rok wydania 2023 Oprawa Miękka Wydanie 1