Zeszyt ćwiczeń gromadzi zestawy zadań teoretycznych i ćwiczeń użytecznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem z zakresu użycia mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny i drobiu i ryb w technologii gastronomicznej, techniki realizowania potraw półmięsnych, barowych i dań garmażeryjnych oraz deserów i napojów. Obejmuje także charakterystykę zywienia dietetycznego. W każdym temacie zamieszczono najróżniejsze typy zadań testowych pomagających w przygotowaniu do egzaminu zawodowego i oznaczonych ikoną: przejrzyj, czy wiesz.
Zeszyt przeznaczony jest dla uczniów kształcących się w zawodzie kucharz nieznacznej gastronomii, lecz może być użytkowany w nauczaniu innych zawodów gastronomicznych, takze na poziomie technikum (np. Kucharz, kelner, technik żywienia i gospodarstwa domowego, technik organizacji usług gastronomicznych).
Autorzy: Superczyńska Ewa, Żylińska-Kaczmarek Melania
Format: 16.5x23.5cm
Głębokość (mm): 10
Grupa towarowa: Książka
Zeszyt przeznaczony jest dla uczniów kształcących się w zawodzie kucharz nieznacznej gastronomii, lecz może być użytkowany w nauczaniu innych zawodów gastronomicznych, takze na poziomie technikum (np. Kucharz, kelner, technik żywienia i gospodarstwa domowego, technik organizacji usług gastronomicznych).
Autorzy: Superczyńska Ewa, Żylińska-Kaczmarek Melania
Format: 16.5x23.5cm
Głębokość (mm): 10
Grupa towarowa: Książka