Słodkości w insulinooporności Walczysz z insulinoopornością? A może ktoś z Twoich najbliższych ma cukrzycę i musi stosować odpowiednią dietę złożoną z produktów o niskim indeksie glikemicznym? Przekonaj się, że w takiej sytuacji nie musisz kategorycznie rezygnować z jedzenia słodyczy.
Magdalena Makarowska i Dominika Musiałowska w swej książce „Słodkości w insulinooporności" pokazują, jak przygotować zdrowe słodycze. Odpowiedzi na prawie wszystkie pytania Cukier jest wrogiem naszego organizmu, nie tylko wtedy, gdy chorujesz na cukrzycę.
Jego spożywanie w nadmiarze prowadzi do nadwagi i otyłości. Czy jednak musisz rzeczywiście odmawiać sobie wszystkich słodkości, jeśli problem insulinooporności dotyczy i Ciebie? Okazuje się, że niekoniecznie.
W niewiele znaczących ilościach słodycze nie muszą Ci zaszkodzić, lecz podejdź do tej kwestii rozsądnie. Dowiedz się z książki „Słodkości w insulinooporności" co i kiedy możesz zjeść, żeby zaspokoić apetyt na słodycze, ale bez zmagania się z negatywnymi konsekwencjami swojego działania.
Jak to pogodzić? użyteczne porady autorek Magdalena Makarowska i Dominika Musiałowska napisały już kilka książek, których tematyka dotyczy wspomnianej dolegliwości. W pozycji „Słodkości w insulinooporności" znajdziesz cenne dane i ergonomiczne porady na temat bezpiecznych słodyczy, które możesz jeść, zmagając się z tym problemem.
Czasami może wydawać się, że dany produkt nie jest dla Ciebie w żaden sposób niebezpieczny, a w rzeczywistości jest wręcz przeciwnie. Wskazówki autorek pozwolą Ci poznać smaczne i co najważniejsze zdrowsze zamienniki cukru.
Chcesz dowiedzieć się więcej? Sięgnij po książkę!