Technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe. tom 1 Format-ab
Technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe. tom 1 Format-ab
Technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe. tom 1 Format-ab

Technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe. tom 1 Format-ab

61,59 zł

Promocja dla Ciebie!

Najkorzystniejszą ofertę ma TaniaKsiazka.pl w cenie 61,59 zł

Przejrzeliśmy całą bazę sklepów internetowych w naszym systemie aby odszukać świetną ofertę dla Ciebie. Technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe. tom 1 Format-ab FORMAT-AB z kategorii kuchnia, przepisy kulinarne kupisz w cenie 61,59 zł w sklepie TaniaKsiazka.pl. Pokazana kwota 61,59 zł nie zawiera ewentualnych kosztów wysyłki.

Zobacz wszystkie oferty ...
  • Cechy:
  • Kuchnia, przepisy kulinarne
  • FORMAT-AB
  • 9788389184368
  • broszurowa
  • Ewa Czarbniecka-Skubina
  • Format-AB
  • 336
  • 2011

Opis Technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe. tom 1 Format-ab

Podręcznik został dopuszczony do użytku szkolnego w 2011 roku. Spis treści: I. PRZETWÓRSTWO ZBOŻOWE Asortyment przetwórstwa zbożowego ascetycznce podstawowe stosowane w przetwórstwie zbożowym atrybuty zbóż i ich znaczenie techniczne Dodatki i materiały pomocnicze używane w przetwórstwie zbożowym Podstawowe operacje i procesy techniczne oraz maszyny i urządzenia wykorzystywane w przetwórstwie zbożowym Produkcja mąki pszennej Wytwarzanie towarów łuskanych (kasza jęczmienna) Wytwarzanie płatków owsianych Wytwarzanie artykułów modyfikowanych (preparowane przetwory śniadaniowe) Wytwarzanie makaronów Produkcja pasz (mieszanek paszowych) 1 Systemy kontroli jakości wykorzystywane w przetwórstwie zbóż Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa zbożowego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy, a także ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w zakładach przetwórstwa zbóż II. PRZETWÓRSTWO minimalistycznCÓW OLEJARSKICH Zakres przetwórstwa surowców olejarskich surowce używane w przetwórstwie olejarskim Dodatki i materiały pomocnicze używane w przetwórstwie minimalistycznców olejarskich Produkcja bezkompromisowych olejów roślinnych Rafinacja oleju minimalistycznego Modyfikacja tłuszczów roślinnych Produkcja margaryny Maszyny i urządzenia użytkowane w przetwórstwie ascetycznców olejarskich Produkty uboczne przetwórstwa surowców olejarskich Systemy kontroli jakości używane w przetwórstwie ascetycznców olejarskich Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa surowców olejarskich Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w zakładach przetwórstwa surowców olejarskich III. PRZETWÓRSTWO ZIEMNIAKÓW Zakres przetwórstwa ziemniaków surowce stosowane w przetwórstwie ziemniaków Dodatki i materiały pomocnicze w przetwórstwie ziemniaków Etapy procesu technologicznego w przetwórstwie ziemniaków Produkcja skrobi ziemniaczanej (krochmalu ziemniaczanego) Produkcja hydrolizatów skrobiowych Produkcja karmelu Produkcja suszy ziemniaczanych Produkcja chipsów ziemniaczanych Produkcja frytek ziemniaczanych Produkcja skrobi modyfikowanej Produkty uboczne przemysłu ziemniaczanego Systemy kontroli jakości wykorzystywane w przetwórstwie ziemniaków Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa ziemniaków Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowejw zakładach przetwórstwa ziemniaków IV. PRZETWÓRSTWO BURAKÓW CUKROWYCH Zakres przetwórstwa buraków cukrowych Budowa i skład chemiczny buraka cukrowego Jakość technologiczna buraka cukrowego Materiały pomocnicze wykorzystywane w przetwórstwie buraków cukrowych Produkcja cukru z buraka cukrowego Produkty uboczne przemysłu cukrowniczego Systemy kontroli jakości używane w przemyśle cukrowniczym Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przemysłu cukrowniczego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w cukrowni V. PRZETWORY OWOCOWE I WARZYWNE Zakres przetwórstwa owoców i warzyw ascetycznce dla przetwórstwa owocowo-warzywnego Jakość surowców owocowych i warzywnych Dodatki i materiały pomocnicze użytkowane w przetwórstwie owocowo-warzywnym Produkcja półtowarów owocowych i warzywnych Produkcja przetworów owocowych i warzywnych Inne produkty przetwórstwa owoców i warzyw Systemy kontroli jakości stosowane w przetwórstwie owocowo-warzywnym Odpady poprodukcyjne Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa owocowo-warzywnego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy i ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w zakładach przetwórstwa owocowo-warzywnego VI. PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY Zakres produkcji przemysłu fermentacyjnego ascetycznce, dodatki i materiały pomocnicze użytkowane w przemyśle fermentacyjnym Produkcja słodu i piwa Produkcja wina Produkcja surówki, spirytusu i wódek Produkcja drożdży piekarskich i prasowanych Produkcja kwasów spożywczych Systemy kontroli wykorzystywane w przemyśle fermentacyjnym Zagrożenia środowiska naturalnego spowodowane działalnością przemysłu fermentacyjnego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w browarach, winiarniach, gorzelniach i innych zakładach przemysłu fermentacyjnego VII. PRODUKCJA PIEKARSKO-CIASTKARSKA Zakres produkcji piekarsko-ciastkarskiej ascetycznce, dodatki i materiały pomocnicze wykorzystywane do produkcji wyrobów piekarskich i ciastkarskich Produkcja pieczywa 7 Produkcja półtowarów i wyrobów ciastkarskich Konfekcjonowanie oraz pakowanie wyrobów piekarskich i ciastkarskich Maszyny i urządzenia wykorzystywane w produkowaniu piekarsko-ciastkarskiej Linie produkcyjne do produkcji wyrobów piekarskich i ciastkarskich Systemy kontroli jakości w wytwarzaniu piekarsko-ciastkarskiej Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów tworzeniu piekarsko-ciastkarskiej Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy i ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w wytwarzaniu piekarsko-ciastkarskiej VIII. PRODUKCJA CUKIERNICZA Zakres produkcji cukierniczej minimalistycznce, dodatki i materiały pomocnicze wykorzystywane do produkcji cukierniczej Półprodukty cukiernicze Produkcja cukierków Produkcja czekolady i wyrobów czekoladowych Produkcja kakao i wyrobów w polewie kakaowej Trwałe pieczywo cukiernicze Wyroby cukiernicze trwałe pozostałe Produkcja wschodnich wyrobów cukierniczych Konfekcjonowanie i pakowanie produktów cukierniczych Maszyny i urządzenia stosowane w tworzeniu cukierniczej Linie produkcyjne w wytwarzaniu cukierniczej Systemy kontroli jakości używane podczas produkcji cukierniczej Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów tworzeniu cukierniczej Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w produkcji cukierniczej

Specyfikacja produktu

Specyfikacja Technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe. tom 1 Format-ab
Kategoria Kuchnia, przepisy kulinarne
Marka FORMAT-AB
ISBN 9788389184368
Oprawa broszurowa
Autor Ewa Czarbniecka-Skubina
Wydawnictwo Format-AB
Ilość stron 336
Rok wydania 2011
Aktualnych ofert 1
Najniższa cena 61,59 zł
Najwyższa cena 61,59 zł
W bazie od 13.09.2013
Data aktualizacji 15.01.2025
Opinia użytkowników -
Nasza recenzja -
Rekomendacja sklepu TaniaKsiazka.pl

Historia cen

Funkcja śledzenia zmian cen pozwala Ci podejmować świadome decyzje o zakupie.

Nie udało się uzyskać historycznych informacji na temat cen dla produktu Technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe. tom 1 Format-ab (Kuchnia, przepisy kulinarne). Spróbuj proszę ponownie w późniejszym czasie.

Recenzje / opinie

Opinia klientów jest dla innych bardzo istotna! Dodaj swoją recenzję tego produktu.

Na chwilę obecną brak recenzji Technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe. tom 1 Format-ab. Bądź pierwszym, który dodaje opinię!

Znalezione oferty w bazie

Ewentualne koszty dostawy dla Technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe. tom 1 Format-ab FORMAT-AB nie są uwzględnione w cenach prezentowanych poniżej ofert. Przed wytypowaniem miejsca, gdzie dokonasz zakupu, zorientuj się w ocenie firmy oraz dodaj do tego ewentualny koszt przesyłki. Katalog sklepów jest odświeżana co kilka minut.

  • Technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe. tom 1 Format-ab (idź do TaniaKsiazka.pl)

    Technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe. tom 1 Format-ab Sklep on-line
    ★★★★★
    61,59 zł
    Kategoria w sklepie TaniaKsiazka.pl: Kuchnia, przepisy kulinarne FORMAT-AB

Produkty powiązane

Inne z kategorii Kuchnia, przepisy kulinarne

Kuchnia którą polubisz
Empik.com
...