Paragon z podróży. Poradnik taniego podróżowania. Wydanie 2, 978-83-246-9752-6
Paragon z podróży. Poradnik taniego podróżowania. Wydanie 2, 978-83-246-9752-6
Paragon z podróży. Poradnik taniego podróżowania. Wydanie 2, 978-83-246-9752-6

Paragon z podróży. Poradnik taniego podróżowania. Wydanie 2, 978-83-246-9752-6

30,41 zł

Wyjątkowa promocja dla Ciebie!

Najkorzystniejszą ofertę przygotował MegaKsiazki.pl w cenie 30,41 zł

Przejrzeliśmy bazę e-sklepów w naszym systemie aby wyszukać najbardziej korzystną ofertę dla Ciebie. Paragon z podróży. Poradnik taniego podróżowania. Wydanie 2, 978-83-246-9752-6 HELION z kategorii poradniki i hobby kupisz w cenie 30,41 zł w sklepie MegaKsiazki.pl. Cena 30,41 zł nie zawiera ewentualnych kosztów wysyłki.

Zobacz wszystkie oferty ...
  • Cechy:
  • Poradniki i hobby
  • Helion
  • 9788324697526
  • miękka
  • Szaro Bartłomiej,Świątek Patryk
  • Helion
  • 264
  • 2014

Opis Paragon z podróży. Poradnik taniego podróżowania. Wydanie 2, 978-83-246-9752-6

"Paragon z podróży" to praktyczny poradnik, jak podróżować w niesamowite miejsca za minimalne pieniądze.

Patryk Świątek i Bartek Szaro przełamują w niej stereotyp, że turystyka jest bogaczy!

"Paragon z podróży" podzielony jest na dwie części.

W pierwszej z nich wynajdziemy porady, jak przygotować się do podróży:

  • jak prawidłowo zainwestować w plecak i śpiwór?
  • jak tworzyć listy z rzeczami, których potrzebujemy na wyjazd?
  • jakie warunki spełnić,otrzymać wizę?
  • jak zadbać o zdrowie na wyjeździe?

W drugiej części poznamy opisy podróży czytelników bloga, którego prowadzą autorzy "Paragonu z podróży". Oprócz historii z inspirujących wypraw, dowiemy się jeszcze, w jaki sposób możemy odwiedzić te miejsca.

Co inni myślą o "Paragonie z podróży"?

O literaturze poradnikowej mamy zwykle nie najlepsze mniemanie. Kupowane z różnych pobudek poradniki krótko cieszą się naszą uwagą i ekspresowo lądują na półkach biblioteczek, aby obrosnąć w grubą warstwę kurzu. Rzadko czynimy z nich ponowny użytek, oblewamy się za to rumieńcem wstydu, gdy tylko przyjdzie nam ujawnić zawartość domowej biblioteki. Ot, wstydliwa przyjemność płynie przeważnie z lektury takich pozycji. „Paragon z podróży" choć jest poradnikiem, całkowicie nie przystaje do popularnych wyobrażeń o tego typu literaturze.

- Dominika Makowska, Kulturatka

Tydzień w Maroku za 300 złotych, kilka dni w Liverpoolu za 400, trzy tygodnie w Finlandii za 800 złotych. Miesiąc wakacji w Gruzji 1000 zł, a dwa miesiące w Indiach i Nepalu 4000 zł, trzy tygodnie w Chinach za 5500 zł. W tych kwotach wyżywienie, przeloty, przejazdy, zakwaterowanie, zwiedzanie i pozostałe wydatki. Wisienkę na torcie stanowi to, iż to zaledwie kilka przykładów z wyjątkowo bogatej serii opisanych przygód w książce.

- Marek Bachorski-Rudnicki, Interia

O autorach:

Patryk Świątek to podróżnik, harcerz, wodzirej, fotograf, propagator podróżowania na własną rękę. Absolwent geografii na Uniwersytecie Jagiellońskim ze specjalizacją GIS. Wspinał się na szczyty Kaukazu, Atlasu i Himalajów.

W 2013 roku w ramach swojego projektu „Pać-man na rowerze" przejechał rowerem Polskę, uzależniając kierunek jazdy od wyniku rzutu kostką – za realizację tego przedsięwzięcia otrzymał nagrodę główną Rowertouru 2013.

Bartek Szaro podróżuje, bo uważa, iż poznawanie nowych miejsc i ludzi to najbardziej wartościowa rzecz jaką można robić w wolnym czasie. Jego ulubionym środkiem transportu jest stary, rozklekotany autobus.

Zafascynowany Polską wschodnią realizuje projekt „Polska Be?", którym chce promować niedoceniane miejsca, folklor, a także tradycje rzemieślnicze.

Specyfikacja produktu

Specyfikacja Paragon z podróży. Poradnik taniego podróżowania. Wydanie 2, 978-83-246-9752-6
Kategoria Poradniki i hobby
Marka HELION
ISBN 9788324697526
Oprawa miękka
Autor Szaro Bartłomiej,Świątek Patryk
Wydawnictwo Helion
Ilość stron 264
Rok wydania 2014
Aktualnych ofert 1
Najniższa cena 30,41 zł
Najwyższa cena 30,41 zł
W bazie od 22.10.2014
Data aktualizacji 20.04.2024
Opinia użytkowników -
Nasza recenzja -
Rekomendacja sklepu MegaKsiazki.pl

Historia cen

Funkcja monitorowania historii cen pozwala Ci na ocenę wartości towaru w czasie.

Obecnie nie posiadamy danych historycznych cenowych dla produktu. Przepraszamy za wszelkie niedogodności.

Recenzje / opinie

Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna! Dodaj recenzję produktu.

Nie znaleźliśmy żadnych recenzji dla Paragon z podróży. Poradnik taniego podróżowania. Wydanie 2, 978-83-246-9752-6. Twoja opinia może być pierwsza!

Znalezione oferty w bazie

W cenach ofert dla Paragon z podróży. Poradnik taniego podróżowania. Wydanie 2, 978-83-246-9752-6 HELION, pokazanych poniżej, nie uwzględniono możliwych kosztów wysyłki. Zanim wybierzesz, gdzie zrobić zakup, koniecznie zapoznaj się z opiniami o sklepie i uwzględnij warunki dostawy. Aktualizacja listy sklepów następuje co kilka - kilkanaście minut.

  • Paragon z podróży. Poradnik taniego podróżowania. Wydanie 2, 978-83-246-9752-6 (idź do MegaKsiazki.pl)

    Paragon z podróży. Poradnik taniego podróżowania. Wydanie 2, 978-83-246-9752-6 Sklep on-line
    ★★★★★
    30,41 zł
    Kategoria w sklepie MegaKsiazki.pl: Poradniki i hobby HELION

Produkty powiązane

Helion Pies na diecie barf
Helion

Inne z kategorii Poradniki i hobby

Apteka babuni cz. 6
Małgorzata Kołodziej, Bartłomiej Dec
Kamasutra
Fenix
18,99 zł

Kamasutra

Montessori od narodzin
Bukowy las
Vital Mgła mózgowa
Vital
...