Ciasta, tarty, keksy, kremy mrożone i napoje… Utalentowany szef kuchni Valentin Néraudeau podaje przepisy na desery tradycyjnE I LIGHT. Obie wersje słodkości prosto przygotować, są istotnie smaczne i zachwycają wyglądem!
Wszystkie desery są przygotowywane na bazie owoców. Według Valentina Néraudeau WSZYSCY MAMY PRAWO DO PRZYJEMNOŚCI, a taką przyjemnością jest pyszny deser na przykład z kremem chantilly i z atrakcyjnymi owocami.
Desery konwencjonalne bez wątpienia zadowolą najwybredniejszych smakoszy. Desery light są przeznaczone dla tych, którzy nie chcą zrezygnować z częstego sięgania po desery. Zawierają więcej owoców i są mniej kaloryczne, ale są efektowne, bardzo smaczne i możemy jeść je bez poczucia winy.
przekazane przepisy są zilustrowane zdjęciami, by maksymalnie ułatwić przygotowanie deserów. Teraz wystarczy już tylko wybrać przepis i przygotować deser!Valentin Néraudeau otworzył pierwszą restaurację w wieku dwudziestu lat i szybko otwierał kolejne.
Był uczestnikiem Top Chef, dzięki czemu poznała go spora publiczność. Jest szczególnie zaangażowany w opracowywanie przepisów kulinarnych dla sportowców i dla osób, które chcą utrzymać dobrą kondycję fizyczną.
Tytuł Smakowite desery na dwa sposoby. 35 przepsów w wersji konwencjonalnej i light Autor Valentin Néraudean Tłumacz Zofia Pająk Wydawnictwo Jedność EAN 9788381443395 ISBN 9788381443395 Kategoria Kuchnia,diety\Kuchnia ilość stron 224 Rok wydania 2021 Oprawa Twarda Wydanie 1