praktyczny poradnik zawierający najnowsze informacje na temat przeważnie występujących zatruć bakteryjnych, wirusowych, a także chorób pasożytniczych przewodu pokarmowego. Odszukasz tu najważniejsze wiadomości o salmonelli, E. Coli, gronkowcach, zatruciu jadem kiełbasianym, listeriozie, wirusowym zapaleniu wątroby rodzaju A, rotawirusach, zatruciach grzybami i mikotoksynami, zatruciu alkoholem etylowym, tasiemczycach, włośnicy, motylicy wątrobowej, glistnicy, owsicy, biegunce i Helicobacter pylori. Odnajdziesz tu przyczyny zatruć, dane o profilaktyce, wskazówki, jak innowacyjnać, co jeść, a czego nie jeść.
Podtytuł: Porady lekarza rodzinnego
kolekcja cyklu: PORADY LEKARZA RODZINNEGO
ISBN: 9788377743126
Kod paskowy: 9788377743126
Autorzy: Wilkosz Anna
Wydanie: 1
Rok wydania: 2016
Kod wydawcy: 30707
Miejscowość: Toruń
liczba stron: 32
Oprawa: Miękka
Format: 14.7x21.6
Głębokość (mm): 2
Waga: 0.07
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka
Podtytuł: Porady lekarza rodzinnego
kolekcja cyklu: PORADY LEKARZA RODZINNEGO
ISBN: 9788377743126
Kod paskowy: 9788377743126
Autorzy: Wilkosz Anna
Wydanie: 1
Rok wydania: 2016
Kod wydawcy: 30707
Miejscowość: Toruń
liczba stron: 32
Oprawa: Miękka
Format: 14.7x21.6
Głębokość (mm): 2
Waga: 0.07
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka