Z książki „ Własna kawiarnia - marzenie czy udręka?” autorstwa Michała Heller twórcy sieci kawiarni Take Away Coffee dowiesz się wszelkiego co jest potrzebne do efektywnego założenia kawiarni, wyboru dostawców, znalezienia rewelacyjnego lokalu, negocjacji prawidłowej umowy najmu, podjęcia ciekawych działań marketingowych które wyróżnią twój lokal na tle konkurencji.
Do książki dołączony jest pełen wzór dokumentacji HACCP - która niezbędna jest do odbioru lokalu poprzez SANEPID. W prosty i czytelny sposób wypiszesz dokumentację uzupełniając tylko informacje swojej marki i produkty poprzez ciebie oferowane, oszczędzając przy tym setki złotych.
W książce poruszane zostały tematy ponadto właściwego sporządzenia menu jak i koszt produkcji wielu modnych kaw. Dzięki temu będziesz wiedział już na starcie ile kosztuje wyprodukowanie poprzez ciebie jednego LATTE.
Książka ta jest pozycją obowiązkową dla osób które marzą o otwarciu własnej kawiarni bądź posiadają już swoją kawiarnie i ze chcą skonfrontować swoje doświadczenia z moją wiedzą.