Jedz pysznie i zdrowo przez cały rok! To właśnie świeże warzywa i owoce z lokalnych upraw powinny być podstawą naszej diety. W odpowiednim dla nich sezonie są nie tylko najtańsze,przede wszystkim najpyszniejsze i pełne wartości odżywczych.
Nie masz pomysłu, co z nich ugotować? Anna Zyśk, autorka lubianego profilu na Instagramie @jedz.pysznie, pokazuje prawie 120 przepisów na dania, które pozwolą ci użyć mnogość sezonowych składników – przez wszystkie pory roku!
wyszukasz tu smaki pierwszych wiosennych warzyw, odświeżające letnie desery i sałatki z owocami, rozgrzewające warzywne zupy i aromatyczne ciasta i proste i apetyczne potrawy na zimniejszy sezon.
Odkryjesz świeże inspirujące sposoby wykorzystania warzyw i owoców: kotlety z bakłażana, frytki z fasolki, chleb szpinakowy czy sernik ziemniaczany. Zadbasz także o swoją sylwetkę, bo dzięki obliczonej kaloryczności i zawartości makroskładników z łatwością włączysz nowe dania do swego jadłospisu!
Skończ z nudą w kuchni i zacznij cieszyć się darami natury! Tytuł Jedz pysznie sezonowo Autor Anna Zyśk Wydawnictwo Pascal EAN 9788383170695 ISBN 9788383170695 Kategoria Kuchnia,diety\Diety i zdrowe żywienie ilość stron F0ECCCFB-F548-4AF1-ADD7-9856A0E83FF7 Rok wydania 2023 Oprawa Miękka ze skrzydełkami