Mistrz cukiernictwa Mark Tilling, dwukrotny laureat zawodów UK Chocolate Masters i zwycięzca pierwszej kolekcji programu Bake Off: Creme de la Creme stacji BBC2, zdradza przepisy na swoje popisowe wyroby w tym progresywnym, inspirującym i dokładnie przygotowanym poradniku. Opisuje proces powstawania czekolady od ziarna do tabliczki. Początkujący cukiernik odnajdzie tu wszystko, czego potrzebuje – od wykazu podstawowego sprzętu kuchennego po sposoby temperowania czekolady. Dwadzieścia wypróbowanych przepisów, zilustrowanych krok po kroku zdjęciami, jest na tyle łatwych, iż każdy prosto zrealizuje je w domu, tym samym dorównując repertuarem i kreatywnością zawodowym szefom kuchni. To już czwarta książka marka Tillinga, głównego wykładowcy w Squires Kitchen International School.
„Tajniki czekolady zasługują na poczesne miejsce w kuchni każdego miłośnika czekolady"
Claire Clark, odznaczona Orderem Imperium Brytyjskiego
Podtytuł: Przepisy, wskazówki i techniki nagradzanego mistrza cukiernictwa
Tytuł oryginału: Mastering Chocolate
ISBN: 9788375413328
Kod paskowy: 9788375413328
Autorzy: Tilling Mark
Tłumaczenie: Skawran Katarzyna Anna
Wydanie: 1
Rok wydania: 2017
Kod wydawcy: 29891
Miejscowość: Warszawa
liczba stron: 192
Oprawa: Twarda
PKWiU: 58.11.1
Format: 21.3x27.0
Głębokość (mm): 14
Waga: 1.025
Język oryginału: angielski
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka
„Tajniki czekolady zasługują na poczesne miejsce w kuchni każdego miłośnika czekolady"
Claire Clark, odznaczona Orderem Imperium Brytyjskiego
Podtytuł: Przepisy, wskazówki i techniki nagradzanego mistrza cukiernictwa
Tytuł oryginału: Mastering Chocolate
ISBN: 9788375413328
Kod paskowy: 9788375413328
Autorzy: Tilling Mark
Tłumaczenie: Skawran Katarzyna Anna
Wydanie: 1
Rok wydania: 2017
Kod wydawcy: 29891
Miejscowość: Warszawa
liczba stron: 192
Oprawa: Twarda
PKWiU: 58.11.1
Format: 21.3x27.0
Głębokość (mm): 14
Waga: 1.025
Język oryginału: angielski
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka