Gospodarność i niemarnowanie jedzenia to klasyczne wartości, które sąznacznymi elementami światowego ruchu zero waste. U jego podstaw leżą wrażliwość organiczna (ochrona zasobów Ziemi), a także społeczna (moralny obowiązek dzielenia się żywnością z tymi, którym jej brakuje).
Ta książka to zero waste w praktyce kuchni domowej. Autorka uczy świadomego planowania zakupów spożywczych, poprawnego przechowywania produktów, oszczędnego wytwarzania potraw i komponowania posiłków z zachowaniem prozdrowotnych elementów, przemyślanego przechowywania i stosowania niezjedzonych potraw.
oferuje także blisko 100 przepisów spełniających główne zasady idei zero waste. Wszystkie receptury klarowne i opatrzone użytecznymi wskazówkami namawiają choćby mniej innowacyjnych do kreatywnej aktywności kulinarnej.
Tytuł Bez marnowania. Kuchnia zero waste w.2 Autor Anna Lena Lesz Wydawnictwo RM EAN 9788381516228 ISBN 9788381516228 Kategoria Literatura, Poradniki ilość stron 280 Format 230x160 mm Rok wydania 2022 Oprawa broszurowa