ilość zachorowań na nowotwory stale rośnie. To jasne, że nikt z nas nie chce zaznać tej choroby. Lecz czy na co dzień robisz wszystko, żeby się przed nią uchronić? Czy wiesz, które produkty posiadają cechy antynowotworowe? Jak przygotowywać dania, by nie traciły cennych części odżywczych? Jak przechowywać żywność, aby nie stała się dla nas niebezpieczna?
Dzięki tej książce dowiesz się, czego się wystrzegać,ograniczyć ryzyko zachorowania na raka. Poznasz pokaźny wachlarz naturalnych komponentów żywności o działaniu przeciwzapalnym, ochronnym i antynowotworowym. Obszerną część teoretyczną książki uzupełnia bogaty zbiór przepisów na śniadania, obiady, kolacje, surówki, przekąski i prozdrowotne koktajle.
AGATA LEWANDOWSKA – dietetyk z ponad 10-letnim doświadczeniem, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW i podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS. Interesuje się sportem i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka 10 poradników m.in. Dieta wzmacniająca oporność, Przepisy na młodość. Dieta anti-aging; Warzywa, które leczą; Dieta zdrowych jelit; Niski indeks glikemiczny; Pokonaj nadciśnienie dietą DASH. Prowadzi stronę internetową oraz bloga pod adresem www.lewandowskaagata.pl.
Tytuł Dieta antyrakowa. Przepisy na zdrowe życie Autor Agata Lewandowska Wydawnictwo Wydawnictwo RM EAN 9788381511551 ISBN 9788381511551 Kategoria Kuchnia,diety\Diety i zdrowe żywienie liczba stron 224 Rok wydania 2021 Oprawa Miękka Wydanie 1