Wraz z popularyzacją zdrowego odżywiania wzrasta zainteresowanie potrawami przyrządzanymi z zastosowaniem roślin dziko rosnących, często pochodzących z własnego zbioru.
Jadalne zioła, traktowane jako uzupełnienie codziennego jadłospisu, mogą się stać inspiracją do wzbogacania powszednich dań, poszukiwania nowych receptur, a także powrotu do zapomnianych potraw staropolskich. Zamieszczone w książce charakterystyki i fotografie 120 roślin dziko rosnących zostały ułożone według spisu alfabetycznego polskich nazw wysokojakościowych. W atlasie uwzględniono zarówno rośliny modne, jak i mniej znane, wykazujące szczególne wartości kulinarne i zdrowotne.
Autorzy: Aleksandra Halarewicz
EAN: 9788382227987
Głębokość: 20.000000
ISBN: 978-83-8222-798-7
ilość stron: 192
Oprawa: Twarda
typ: Książki
Rok wydania: 2023
Szerokość: 170
Wydanie: 1
Wydawnictwo: SBM
Wysokość: 245