Starasz się zdrowo odżywiać. Czytasz etykiety i skład produktów? Czy jednak wiesz co oznaczają wszystkie E-? Czym jest skrobia modyfikowana? Co to jest maltodekstryna i czy szkodzi? Autor ujawnia szokującą prawdę o chemii w jedzeniu, a także skutkach nadmiernego spożywania barwników spożywczych, sztucznych dodatków i polepszaczy smaku.
Chemia w w diecie powiększa ryzyko nowotworów, sprzyja także powstawaniu chorób układu krążenia i trawiennego, alergii i stanów zapalnych. Z książki dowiesz się jakie choroby powoduje Cola Light i aspartam.
Dowiedz się, co o dodatkach do żywności sądzą eksperci. Książka także szczegółową listę chemicznych dodatków, wraz z produktami i skutkami dla organizmu. Od dzisiaj będziesz wiedział jak uniknąć chemii w jedzeniu.
Tytuł Chemia w pożywieniu. Jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą Autor Hans-Ulrich Grimm Wydawnictwo Vital EAN 9788382721034 ISBN 9788382721034 Kategoria Poradniki\Uroda i zdrowie ilość stron 352 Rok wydania 2021 Oprawa Miękka Wydanie 3