Choroby nowotworowe są niezwykle powszechne jednak mamy ograniczoną wiedzę o ich leczeniu, a nawet profilaktyce. Przyczynę może stanowić przemysł farmaceutyczny, który nie czerpie profitów z naturalnych terapii.
Autorka, naturoterapeutka z wieloletnim doświadczeniem, opisuje proste i skuteczne metody zapobiegania i leczenia nowotworów. Podaje informacje na temat produktów spożywczych, które są skuteczne w walce z rakiem.
Dowiesz się, które warzywa i owoce posiadają ogromny wpływ na twoje zdrowie. Na przykład kapusta, bezkompromisowa czy kiszona, od lat jest stosowana w medycynie ludowej. Współczesne badania potwierdzają jej lecznicze parametry w szczególności w walce z rakiem.
Poznasz siłę działania ziół, przypraw i grzybów na twoje ciało. W książce wyszukasz jeszcze diety lecznicze dr. Budwiga i dr. Maxa Gersona, które są wyznaczone jednocześnie dla osób, u których pojawił się nowotwór, jak też i tych, którzy posiadają go w formie uśpionej.
Nauczysz się metod detoksykacji, które w dzisiejszym, zatrutym świecie posiadają kluczowe znaczenie dla zdrowia. Odkryjesz znaczenie i działanie głodówek leczniczych, a także dietę warzywną, która przywraca równowagę w organizmie.
z łatwością oczyścisz wątrobę, nerki, układ limfatyczny czy krwionośny i pozbędziesz się pasożytów. Odnajdziesz skrupulatny opis terapii antyrakowych sodą, witaminami C i D3. Wszystkie produkty wspomniane poprzez autorkę są dostępne w Polsce, a terapie można stosować w warunkach domowych.
Wszystko, co powinieneś wiedzieć o raku. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.