Książka poświęcona wykorzystaniu lubianych,dostępnych, dzikich roślin, do przygotowywania zdrowych, smacznych, a zarazem wyrafi nowanych potraw.wynajdziemy tu opowieści o roślinach, które warto wykorzystać w kuchni, ich smakach, walorach odżywczych i oddziaływaniu na nasz organizm.Dowiemy się w jakich porach roku je zbierać, a także w jaki sposób zachowywać ich walory na dłużej.
Co robić, by je posiadać w kuchni niezależnie od sezonu zbiorów, czyli jak osuszać, kwasić, kisić, smażyć i nastawiać nalewki.Grazyna i Jarek Uścińscy prowadzą wspólnie restaurację Moonsfera w Warszawie.Grażyna włącza się jeszcze w szkolenia dla hoteli i restauracji, a przeważnie dla nauczycielii uczniów szkół gastronomicznych.
Jej kursy i pokazy cieszą się niezwykłym powodzeniem w całym kraju.Drugą wielką pasją Grażyny jest ogród. O roślinach wie prawie wszystko i potrafi tę wiedzę perfekcyjnie zastosować w kuchni. Swymi doświadczeniami ochoczo i umiejętnie dzieli się z innymi, czego ten poradnik jest najlepszym przykładem.Jarek z kolei uwielbia gotować, ma też niezwykłą umiejętność – generuje nadzwyczajne, autorskie recepturyna wyjątkowe dania.
Każde z nich to prawdziwe arcydzieło sztuki kulinarnej. Zarządza restauracją i podobnie jak Grażyna, prowadzi liczne szkolenia dla firm i warsztaty gotowania. Jest prezesem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni.
kontroluje przygotowania polskiej ekipynarodowej do udziału w międzynarodowych konkursach. Tytuł Zdrowie w smaku niezwykłe dania ze zwykłych roslin Autorzy Grażyna Uścińska, Jarosław Uściński Wydawnictwo Rea EAN 9788379931613 ISBN 9788379931613 Kategoria Kuchnia,diety\Autorskie książki kucharskie ilość stron 440 Format 20.5x25.5x2.9 cm Rok wydania 2016 Oprawa Twarda Wydanie 1 Waga 1.297 kg