Włoska radość zaklęta w rożku
Przenieś się do słonecznej Italii, zatrzymaj się na rozgrzanych schodach toskańskiego miasteczka, zmruż oczy, wpatrując się w lazurowe morze Ligurii, wsłuchaj się w gwar uliczek Neapolu, usiądź przy stoliku niewielkiej rzymskiej gelaterii.
70 prostych, lecz wyrafinowanych przepisów na prawdziwe włoskie gelato
- szafran i wanilia
- ricotta z czekoladą i czarnym pieprzem
- nuta mandarynki
- biała czekolada z lawendą
- czarny bez z ogórkiem i ginem
Smaki, w których zakochała się Nigella Lawson.
Przekonaj się, jak z łatwością można przygotować interesujące lody, sorbety, granitę czy semifredo i jak mało elementów potrzeba,radować się niepowtarzalnym smakiem włoskiego lata.
Oprócz przepisów na lody, o smakach zarówno klasycznych, jak i wyszukanych, w książce odszukasz także receptury na domowe rożki, profiterolki, sgroppino, affogato, trufle i wybitny sos czekoladowy.
Dla wszelkich entuzjastów lodów, czyli – nie oszukujmy się – dla każdego z nas
„Must have wszelkich sympatyków lodów".
Nigella Lawson