Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają, przyrządzając swoje wybitne potrawy. Dzisiaj możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni.
Jak uprawiać zioła, pomidory, szczypior i niemało innych warzyw,posiadać najkorzystniejsze zbiory? Jak przechowywać warzywa i owoce, żeby nie straciły niebywałego smaku jesieni, zapachu lata czy wiosennej świeżości? I w końcu, jak związać najkorzystniejsze jakościowo produkty pochodzące z własnego warzywnika albo od lokalnych dostawców, żeby stworzyć smaczne i proste potrawy?
Odkryj na nowo sezonową kuchnię i przygotuj:
- wyraziste kimchi,
- wyborną pastę z fety i tymianku,
- makaron z kremowym sosem z jarmużu,
- zupę z chrzanową śmietanką,
- kremową pastę baba ghanoush
i sporo innych potraw, które zachwycą twoją rodzinę i przyjaciół.
Zbierz, przechowaj, zjedz to bezspornie więcej aniżeli poradnik ogrodniczy czy zwykła książka kucharska. To spektakularnie ilustrowany, bogaty przewodnik po smakach i zapachach darów natury, które tak z łatwością można wyhodować, zakonserwować i zmienić w ekscytujące kulinarne doznania.