Jak wspomóc ciało i umysł, aby jak najdłużej cieszyć się zdrowiem i szczęściem?
Depresja jest jedną z przeważnie występujących chorób na świecie. Według statystyk WHO w 2017 r. Na świecie cierpiało na nią około 350 mln osób. Polskie statystyki mówią o 1,5 mln osób.
Jak w naturalny sposób możemy zapobiegać depresji, jak wspomagać organizm w czasie choroby? Na te pytania odpowiadają Karolina i Maciej Szaciłło, autorzy książki.
Korzystając z najstarszego systemu medycznego ajurwedy, a także współczesnej dietetyki, autorzy radzą w jaki sposób przeciwdziałać depresji, jak podnieść życiową energię, a także jak odróżnić depresję od okresowego spadku nastroju.
W książce Depresja. Jedzenie, które leczy odnajdziesz m.in.:
- 80 przepisów na główne posiłki i przekąski i kiszonki, mieszanki przypraw, naturalne suplementy oraz napoje podnoszące poziom energii
- książkę uzupełniają przykłady technik oddechowych, medytacji i zabiegów olejowych.
Karolina i Maciej Szaciłło.
Eksperci od zdrowego żywienia, a także naturalnego trybu życia. Wspólnie prowadzą szkolenia oraz warsztaty zdrowego odżywania, a także medytacji. Są autorami lubianych poradników dietetycznych, m.in. Jedzenie, które leczy, Zdrowa tarczyca, Dieta Raw Food (wszystkie pozycje wydane przez Wydawnictwo Zwierciadło).