Esencja kuchni włoskiej, najlepsze i za razem sprawdzone przepisy dzisiaj w jednej publikacji. Wydawcą książki jest czołowy wydawca włoskich książek kulinarnych - Food Editore. Wszystkie przepisy zamieszczone w tej książce zostały stworzone w ich redakcyjnej kuchni i tam też zrobiono fotografie, ilustrując często krok po kroku sposób przygotowania potraw.Ta książka to absolutna klasyka kulinarna wydana w najwyższej jakości edytorskiej.
posiada 1000 najkorzystniejszych przepisów kuchni włoskiej, począwszy od przekąsek po desery. Na dodatek zamieszczono w niej dział z potrawami, które nie zawierają glutenu, laktozy, mięsa i ryb. To szerokie kompendium kulinarne wzbogacono też o poradnik gotowania krok po kroku, więc publikacja jest wyśmienitą pomocą dla wszystkich, którzy oprócz receptur chcieliby posiadać pod ręką szczegółowy opis sposobów wykonania smacznych dań.
W książce pokazano także główne komponenty poszczególnych potraw, żeby podkreślić, jak duże znaczenie ma ich jakość.Publikacja jest idealnym pomysłem na upominek na sporo przeróżnych okazji. „O kuchni włoskiej powstało już sporo książek i poradników, jednak dzisiaj w rękach mam prawdziwe kompendium wiedzy na jej temat.
I to wiedzy niebanalnej. Na ponad 700 stronach znalazły się teoretyczne opisy tego za co wielu kuchnię ubóstwia, jest o podstawach, czyli wspaniałej jakości składnikach i ich pochodzeniu oraz kulinarnej użyteczności, a także o tym czego każdy się powinien nauczyć: sosach, cieście, rybach, mięsie i wielu innych.
Jak je wybrać, jak przygotować, a w końcu jak podać. „Złota łyżka” to książka, po którą powinien sięgnąć każdy, kto czuje do kuchni włoskiej, parafrazując, bazylię. To co mnie najbardziej uwiodło w tej pozycji to łatwość wykonania większości przepisów, występowanie przy trudniejszych instrukcji „krok po kroku” i sugestia wina, które można podać do przygotowanych dań”.Laura Osęka, psycholożka, psychodietetyczka, dziennikarka kulinarna, autorka książki kucharskiej „Jedno jest pewne!
Ze Złotą Łyżką pomysłów ani na obiad i ani na kolację Wam nie zabraknie! A przy okazji łykniecie dużo wiedzy!"Bartek Kieżun, Krakowski Makaroniarz Tytuł Złota łyżka 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej Autor Giovanni Ballarini Wydawnictwo Jedność EAN 9788381440707 ISBN 9788381440707 Kategoria Kuchnia,diety\Kuchnia liczba stron 768 Format 19.5x26.5x5.2 cm Rok wydania 2019 Oprawa Twarda Wydanie 1 Waga 2.245 kg