Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić,zniżyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i mleko w proszku są niemal w każdym produkcie spożywczym? Czy to,towar nie posiada glutenu oznacza, iż jest zdrowy i czy mleko i nabiał są kolejną białą śmiercią tuż za cukrem i solą? Na te i inne niełatwe pytania odpowiada znana dietetyczka Katarzyna Turek.
Autorka rozprawia się z mitami na temat lubianych dziś diet eliminacyjnych i udziela praktycznych porad, jak innowacyjnać, gdy jesteśmy zmuszeni do wykluczenia pewnych produktów z naszej diety. Wyraźnie wyróżnia, że wykluczając ze względów zdrowotnych jeden towar, należy go zamienić na inny, który dostarczy organizmowi brakujących składników. W tym celu przedstawia gotowe listy zamienników oraz 70 gotowych prostych przepisów, które ułatwią wykorzystywanie diety w rutynowym życiu.. Do lektury książki nakłania dodatkowo atrakcyjna szata graficzna i kolorowe zdjęcia proponowanych potraw.
Autorzy: Katarzyna Turek
EAN: 9788380212091
Głębokość: 16.000000
ISBN: 978-83-8021-209-1
ilość stron: 256
Oprawa: Miękka
rodzaj: Książki
Rok wydania: 2018
Szerokość: 165
Wydawnictwo: Wydawnictwo M
Wysokość: 220