Kompleksowy poradnik z mnóstwem najnowszych doniesień naukowych dotyczących zaleceń w chorobie Hashimoto, a także zbiór przepisów, z których samodzielnie można stworzyć kompletny jadłospis na mnóstwo tygodni!
W książce wyszukamy szereg atrakcyjnych i koniecznych danych dotyczących fizjologii gruczołu tarczowego, podstawowych zagadnień z dziedziny patofizjologii tego narządu i metod leczenia choroby Hashimoto. Na podstawie najnowszych badań i literatury na ten temat autorzy opracowali zalecenia żywieniowe, a także holistyczny plan innowacyjnania dietetycznego w tej chorobie. Wynajdziemy w niej dane dotyczące odpowiedniego zbilansowania diety pod względem zawartości zarówno makro-, jak i mikroelementów, i listę komponentów, które są konieczne dla poprawnego funkcjonowania gruczołu tarczowego. Opisane pozostały także diety eliminacyjne używane w chorobie Hashimoto, ich zasadność, a także bezpieczeństwo pod względem wartości odżywczej. W części ergonomicznej znajdują się opracowane przez autorów propozycje przepisów, z których samodzielnie można stworzyć kompletny i bezpieczny dla zdrowia jadłospis na dużo tygodni, a jego systematyczne używanie bez dwóch zdań poprawi pracę gruczołu tarczowego. Książka zachęca jeszcze piękną oprawą graficzną i barwnymi zdjęciami proponowanych potraw.
Podtytuł: Dieta w Hashimoto
ISBN: 9788380212176
Kod paskowy: 9788380212176
Autorzy: Kowalczyk Anna, Antoniszyn Tomasz
Wydanie: 1
Rok wydania: 2018
Kod wydawcy: 20393
ilość stron: 265
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.1
Format: 26.4x13.8
Głębokość (mm): 12
Waga: 0.556
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka
W książce wyszukamy szereg atrakcyjnych i koniecznych danych dotyczących fizjologii gruczołu tarczowego, podstawowych zagadnień z dziedziny patofizjologii tego narządu i metod leczenia choroby Hashimoto. Na podstawie najnowszych badań i literatury na ten temat autorzy opracowali zalecenia żywieniowe, a także holistyczny plan innowacyjnania dietetycznego w tej chorobie. Wynajdziemy w niej dane dotyczące odpowiedniego zbilansowania diety pod względem zawartości zarówno makro-, jak i mikroelementów, i listę komponentów, które są konieczne dla poprawnego funkcjonowania gruczołu tarczowego. Opisane pozostały także diety eliminacyjne używane w chorobie Hashimoto, ich zasadność, a także bezpieczeństwo pod względem wartości odżywczej. W części ergonomicznej znajdują się opracowane przez autorów propozycje przepisów, z których samodzielnie można stworzyć kompletny i bezpieczny dla zdrowia jadłospis na dużo tygodni, a jego systematyczne używanie bez dwóch zdań poprawi pracę gruczołu tarczowego. Książka zachęca jeszcze piękną oprawą graficzną i barwnymi zdjęciami proponowanych potraw.
Podtytuł: Dieta w Hashimoto
ISBN: 9788380212176
Kod paskowy: 9788380212176
Autorzy: Kowalczyk Anna, Antoniszyn Tomasz
Wydanie: 1
Rok wydania: 2018
Kod wydawcy: 20393
ilość stron: 265
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.1
Format: 26.4x13.8
Głębokość (mm): 12
Waga: 0.556
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka