Czy wiesz, jak:
oswoić stres i nauczyć się go wykorzystywać?
odkryć w sobie wewnętrzne dziecko i nauczyć się o nie dbać?
z kilku niepokaźnych rzeczy zbudować obfite szczęście?
jeść, żeby poczuć się lepiej i zdrowiej?
wyczarować w swojej kuchni pyszne dania, unikając cukru, laktozy i glutenu?
W niestabilnym świecie XXI wieku i idealizowanej rzeczywistości social mediów można prosto zwariować. Ta książka pomoże Ci zdjąć z siebie ciężar oczekiwań i okiełznać temat korzystnego samopoczucia i zdrowego żywienia. Optymizm w głowie i na talerzu to pozycja nieszablonowa - łączy w sobie nie tylko mocne wskazówki, jak jeść zdrowiej, lecz także uczy szacunku do swego samopoczucia i ciała, przedstawia, jak o siebie zadbać, jak traktować samego siebie bardziej po przyjacielsku. Daje mocne narzędzia, by poprawić swoje zdrowie psychiczne, przełamuje tabu dotyczące farmakoterapiioraz w przystępny sposób pokazuje, jak można pracować nad własnym rozwojem i samoakceptacją. W środku odszukasz także kilkadziesiąt przepisów na zdrowe i pełnowartościowe posiłki wraz z omówieniem, co cennego dostarczysz swemu organizmowi, spożywając je.
„Uważamy, iż parę nieznacznych zmian w myśleniu, a także zdrowe odżywianie bazujące na przychylnych naszemu organizmowi składnikach może zmienić Twoje życie o 180 poziomów, nie wymagając równocześnie wielu godzin wolnego czasu, którego przecież nie mamy dużo. Nasza książka będzie dla Ciebie inspiracją do zdrowszego i szczęśliwszego życia, do nieznacznych zmian, które pozytywnie wpłyną na Ciebie i Twoje zdrowie. Fizyczne, a także psychiczne".
~Autorki