Wegańskie wypieki – to proste! Jak upiec ulubione ciasto w zdrowszej i lżejszej wersji, bez glutenu i laktozy? Czym zastąpić cukier, masło czy śmietanę? Jak wykorzystać warzywa, strączki i inne roślinne elementy? Przed Natalią Krupską wegańska kuchnia nie ma żadnych tajemnic.
Dzięki niej pokonała zaburzenia odżywiania, a w swojej książce udowadnia, iż roślinna dieta nie musi ograniczać. Wręcz przeciwnie – jest pyszna, zdrowa i pełna przeróżnych smaków, które zachwycą każdego miłośnika słodkości!
odszukasz tu przepisy na: pożywne śniadania i prędkie desery, klasyczne ciasta w nowej, lżejszej wersji, proste w przygotowaniu, zdrowe odpowiedniki popularnych batoników, lody, pralinki, ciasta bez pieczenia i dużo więcej!
To książka pełna nowych inspiracji i zaskakujących połączeń smaków, która namawia do eksperymentów w kuchni. Przygotuj słodkości, które zachwycą Twoich znajomych, a przy świątecznym stole zjednoczą całą rodzinę!
Nie tylko dla wegan! Tytuł Vege słodkie na co dzień i na święta Autor Natalia Krupska Wydawnictwo Pascal EAN 9788381035149 ISBN 9788381035149 Kategoria Kuchnia,diety\Kuchnia liczba stron 272 Format 16.2x21x1.8 cm Rok wydania 2019 Oprawa Miękka ze skrzydełkami Waga 0.498 kg