Najnowsza książka Andrzeja Polana to opowieść, która toczy się wokół stołu. Znany szef kuchni czerpie inspirację z polskiej tradycji kulinarnej, ale w jej nowym, lekkim wydaniu. To jego znak firmowy. Autor chce nam przypomnieć, że wspólne gotowanie i dzielenie się posiłkami zbliża, umacnia związki, utrwala przyjaźnie, zespala rodzinę.
Książka nawiązuje do sielskich klimatów, pełnych ziół, naturalnych komponentów, polnych kwiatów. Jest jak cudownie smaczne letnie wakacje - będzie je przypominać przez cały rok. Andrzej Polan - kucharz, restaurator, osobowość telewizyjna.
Potrafi przełożyć na język smaku najmocniej zaskakujące połączenia, a wszystko to robi z lekkością prawdziwego geniusza. Twierdzi, że talent do gotowania odziedziczył po mamie i babci. I wspomnienie gotowanych przez nie dań nosi najgłębiej w sercu.
Każdy, kto spróbował jego kuchni, będzie chciał do niej wrócić. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.