Dowiedz się, jak kreatywnie dobierać odcienie w projektach dekoracji ciast poprzez 10 olśniewających wzorów tortów wyprodukowanych przez Lindy Smith, autorkę międzynarodowego bestsellera The Contemporary Cake Decorating Bible.
Poznaj sposoby dostosowywania projektów tortów do własnych koncepcji kolorystycznych, jak czerpać inspiracje kolorystyczne ze swego otoczenia w celu stworzenia własnych, wyjątkowych palet. Dowiedz się, jak używać dostępnych barwników spożywczych w celu osiągnięcia najlepszych rezultatów i zadziwiających dekoracji ciast.
posiada 10 ukierunkowanych kolorystycznie rozdziałów, każdy ze rewelacyjnym projektem dekorowania tortu i dodatkowymi projektami babeczek i ciastek w alternatywnych barwach, pokazujących, jak dobór najróżniejszych odcieni może wpłynąć na odbiór naszego projektu.
Ilustrowane instrukcje krok po kroku obejmują każdą fazę projektowania tortu, poczynając od pieczenia ciast i mieszania odcieni po modelowanie lukrów i dodawanie finalnych retuszy – nadzwyczajne zarówno dla początkujących, jak i doświadczonych dekoratorów!
Obejmuje wyczerpujący indeks barwników spożywczych najpopularniejszych marek, a także szczegółowe instrukcje modyfikowania ich odcieni, nasycenia i dynamiczności, by spełnić dowolne oczekiwania dekoracji tortów.