W dzisiejszym świecie wszyscy jesteśmy narażeni na stres, brak ruchu, a także toksyny z zanieczyszczonego środowiska, co sprawia coraz częstsze ujawnianie się schorzeń cywilizacyjnych. Sami możemy jednak zadbać o swoje zdrowie stosując żywienie przypasowane do naszych potrzeb. Z pomocą przychodzi nam klasyczna Medycyna Chińska i dieta według Pięciu Przemian.
Książka jest podzielona na działy, w których przedstawione są owoce i warzywa mające użycie w naszej tradycyjnej kuchni. Autorka opisuje również rośliny zapomniane, dziko rosnące, także te uważane za chwasty, a mogące wzbogacić nasz jadłospis. Podstawową zasadą przygotowywania posiłku według Pięciu Przemian jest zachowanie właściwej kolejności dodawania części do potrawy. O sile energetycznej i leczniczej decyduje ostatni składnik. W zależności od tego, jaki organ wewnętrzny Ci niedomaga, przygotujesz posiłek, który zregeneruje narząd i wyeliminuje ból. Na przykład pomidorówka, ugotowana zgodnie z zasadami Pięciu Przemian, ma działanie przeciwnowotworowe i bakteriobójcze, ogranicza poziom cholesterolu, a przy tym wzbogaca organizm w szereg związków mineralnych i witamin potrzebnych do korzystnego funkcjonowania całego ciała.
Autorka prezentuje sposób odżywiania przypasowany do solidnej osoby, zamiast standardowej diety, która wymaga wyrzeczeń. Będziesz mógł nie tylko delektować się smakiem przygotowanych posiłków,dodatkowo zyskasz świadomość, że wspomagasz własne zdrowie.
Poznaj smaki zdrowia.
Podtytuł: Potrawy, które leczą i odżywiają
ISBN: 9788364278785
Kod paskowy: 9788364278785
Autorzy: Puchacz Katarzyna Maria
Wydanie: 1
Rok wydania: 2015
Kod wydawcy: 32715
Miejscowość: Białystok
liczba stron: 256
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.1
Format: 15.0x21.0cm
Głębokość (mm): 14
Waga: 0.32
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka
Książka jest podzielona na działy, w których przedstawione są owoce i warzywa mające użycie w naszej tradycyjnej kuchni. Autorka opisuje również rośliny zapomniane, dziko rosnące, także te uważane za chwasty, a mogące wzbogacić nasz jadłospis. Podstawową zasadą przygotowywania posiłku według Pięciu Przemian jest zachowanie właściwej kolejności dodawania części do potrawy. O sile energetycznej i leczniczej decyduje ostatni składnik. W zależności od tego, jaki organ wewnętrzny Ci niedomaga, przygotujesz posiłek, który zregeneruje narząd i wyeliminuje ból. Na przykład pomidorówka, ugotowana zgodnie z zasadami Pięciu Przemian, ma działanie przeciwnowotworowe i bakteriobójcze, ogranicza poziom cholesterolu, a przy tym wzbogaca organizm w szereg związków mineralnych i witamin potrzebnych do korzystnego funkcjonowania całego ciała.
Autorka prezentuje sposób odżywiania przypasowany do solidnej osoby, zamiast standardowej diety, która wymaga wyrzeczeń. Będziesz mógł nie tylko delektować się smakiem przygotowanych posiłków,dodatkowo zyskasz świadomość, że wspomagasz własne zdrowie.
Poznaj smaki zdrowia.
Podtytuł: Potrawy, które leczą i odżywiają
ISBN: 9788364278785
Kod paskowy: 9788364278785
Autorzy: Puchacz Katarzyna Maria
Wydanie: 1
Rok wydania: 2015
Kod wydawcy: 32715
Miejscowość: Białystok
liczba stron: 256
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.1
Format: 15.0x21.0cm
Głębokość (mm): 14
Waga: 0.32
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka