"Uwaga! Przepisy testowano na dzieciach! WEGE DZIECI to perfekcyjna pożywka dla rodzicielskiej wyobraźni i zielony impuls do działania dla niedużych kucharzy. Kuchnia roślinna nigdy nie była prostsza! Alergik, niejadek, a może młody amator dań wege$271 Jeśli masz taki egzemplarz w domu, ta książka jest dla Ciebie.
Dzięki niej przestaniesz się zastanawiać, co przygotować na obiad zamiast mięsa, czym zastąpić jajko w cieście i czy szklanka mleka każdego dnia ma jeszcze sens. Pozbędziesz się obaw dotyczących niedoborów elementów odżywczych, słodyczy i fast foodów.
odnajdziesz tu dodatkowo przepisy na posiłki bez mięsa, jajek i nabiału, za to z pełnym bukietem witamin. Czy wiesz, iż większość tych dań możesz ugotować z najmłodszymi, a niemało przepisów wykona choćby kilkuletnie dziecko$272 Marzeniem większości rodziców jest, aby ich pociecha jadła zdrowo, zrezygnowała z białego cukru i pamiętała o zjedzeniu drugiego śniadania w szkole.
Dzięki Kasi Gubale to marzenie może się ziścić. I nieważne, czy jesteś wege, czy dopiero zaczynasz ograniczać spożycie mięsa. Tutaj zielona kuchnia jest szybka i prosta. Najważniejsze, aby pozwolić dziecku maczać w niej palce!
Uwaga! Na te 104 wege dania mamy pełną zgodę rodziców! Nie oszukujmy się, pomysły na dania bez mięsa, bez glutenu, bez laktozy, bez białego cukru i bez jajek kończą się szybciej, niżeli trwa bunt dwulatka!
Na co dzień szkolę szefów kuchni i wiem, że brak mięsa, masła czy jajek w potrawach może sprawić,choćby najkorzystniejszy kucharz załamie ręce. Kochane mamy alergików, babcie mające wnuczków wege i wy, drogie dzieci - ta książka jest dla Was.
Oddaję w Wasze ręce 104 przepisy na śniadania, dania do szkoły, obiady, podwieczorki i kolacje. To pełny pakiet zbilansowanych dań, które testowałam na setkach dzieci w trakcie warsztatów kulinarnych. Ich zadowolone buzie i pełne brzuchy pozwalają mi sądzić, iż taka kuchnia jest super.
Katarzyna Gubała Katarzyna Gubała - diet coach. Ekoosobowość i wege ambasadorka. Współpracuje z najkorzystniejszymi kucharzami, dietetykami i przedstawicielami świata kulinarnego. Przeszkoliła ponad 100 restauracji z kuchni wege i diet wykluczeniowych.
Ma na swoim koncie szkolenia dla takich hoteli, jak: sieć AC Marriott, sieć Accor, Górskie Resorty, sieć Q Hotels, sieć Vienna House. - Jako diet coach doradza szefom kuchni w układaniu roślinnego menu.
- W wege biznesie pomaga wielkim koncernom w wytwarzaniu roślinnych linii technologicznych i niedużym firmom w wege diecie. - Promuje zdrowy styl życia w telewizji śniadaniowej. Autorka bestsellerowych książek, m.in.
Wege w kwadrans, Wege energia,Warzywa górą! Od korzeni po liście. - Pracuje jako redaktor naczelna luksusowego magazynu,,Ekostyle". - Okrzyknięta,,ekoosobowością" według magazyny,,Go Organic" oraz,,bohaterką kuchennej rewolucji w Polsce" według miesięcznika,,Twój fason".
- Jest autoryzowanym audytorem producenta V-label -- szwajcarskiego znaku jakości dla wegańskich i wegetariańskich lokali. - Jako diet coach pomaga tworzyć roślinne przepisy m.in. Kolekcje na Thermomix. - Zakręcona na punkcie zdrowego jedzenia i ekologii.
- Jest też nauczycielką jogi, medytacji i uważności. Gotuje równocześnie w domu, jak i w trakcie kulinarnych warsztatów. Prowadzi bloga www.katarzynagubala.