Nie starczy dysponować rewelacyjnym piwem w beczce lub w butelkach, żeby zapewnić klientom kufel nadzwyczajnego napoju i duże przeżycia przy jego piciu. Równie jak cykl warzenia piwa, ważne są takie czynniki związane z jego serwowaniem, jak: temperatura, przechowywanie w beczce, urządzenie do rozlewania, typ szklanki i sposób nalewania.
Niniejsza książka omawia szczegółowo jak samemu zbudować urządzenie do rozlewania, jak się nim posługiwać i utrzymywać w wyśmienitym stanie. Opisuje zasady działania i eksploatacji beczek, podłączeń, a także aparatury. Prezentuje jak wybierać i przygotowywać szklanki i jak korzystnie nalewać do nich piwo.
Omówione zagadnienia:
• wnętrza: piwnica, chłodnia, strefa nalewania,
• urządzenie do rozlewania,
• zawory beczek i głowice/złącza urządzenia do rozlewania,
• krany do nalewania piwa,
• szklanki - warianty i stosowanie,
• dobre rozlewanie i nalewanie,
• regulacja urządzenia do rozlewania,
• budowa własnego urządzenia do rozlewania,
• konserwacja, czyszczenie i sanityzacja linii, zespoi i kurków.
Niniejsza książka omawia szczegółowo jak samemu zbudować urządzenie do rozlewania, jak się nim posługiwać i utrzymywać w wyśmienitym stanie. Opisuje zasady działania i eksploatacji beczek, podłączeń, a także aparatury. Prezentuje jak wybierać i przygotowywać szklanki i jak korzystnie nalewać do nich piwo.
Omówione zagadnienia:
• wnętrza: piwnica, chłodnia, strefa nalewania,
• urządzenie do rozlewania,
• zawory beczek i głowice/złącza urządzenia do rozlewania,
• krany do nalewania piwa,
• szklanki - warianty i stosowanie,
• dobre rozlewanie i nalewanie,
• regulacja urządzenia do rozlewania,
• budowa własnego urządzenia do rozlewania,
• konserwacja, czyszczenie i sanityzacja linii, zespoi i kurków.