Czy wiesz, że swoją oporność budujesz każdego dnia?
DROGA DO ZDROWIA PROWADZI poprzez KUCHNIĘ!
Dania na wynos, zwane pieszczotliwe „nawynosami", to nieodłączny element mojego menu. Odkąd pamiętam, wiodę tułacze życie śpiewograjka, który musi wszak coś jeść poza domem. Od kiedy moje nawyki żywieniowe uległy ewolucji (żeby nie powiedzieć rewolucji), grzeszenie zbyt częstym jedzeniem na mieście już mi nie w smak. Dlatego wożę ze sobą torby pełne smakowitości w trasę, a kiedy zapasy się kończą, robi się przestrzeń na niepokaźne grzeszki.
Po co? Dlaczego?
Bo wiem, iż moja wytrzymałość (rzecz wyjątkowo istotna w dzisiejszych niełatwych czasach) zależy ode mnie! Każdy kęs ma znaczenie – i ten odżywczy, i ten grzeszny. A najważniejsze są zdrowe proporcje! Dlatego moja Smakoterapia to dążenie do harmonii i równowagi, które są podstawą oporności.
CO WARTO PRZYGOTOWYWAĆ NA WYNOS?
efektowne pudełka bento, wypełnione wieloskładnikowymi daniami, kuszą z obrazków błyskotliwych książek, a równocześnie odstraszają, bo pojawia się pytanie: KTO MI TO WSZYSTKO PRZYGOTUJE? Dlatego w pędzie, w wirze rutynowych spraw sięgam po szybkie dania, niesamowite zupy à la instant. A kiedy mam więcej czasu, delektuję się potrawami wieloskładnikowymi.
Na łamach tej książki zawarłam wszystkie patenty rodem z mojej kuchni, wraz z podpowiedziami, jak zadbać o siebie zgodnie z naturą.
Zapraszam Cię w kulinarną podróż poprzez cały rok!
Zabierz ze sobą prawidłowy posiłek do pracy, w drogę, do szkoły!
Żyj i jedz zdrowo!
Uściskowując,
Autorka