Trapią cię choroby i dolegliwości, których przyczyny nie może odkryć żaden lekarz? Nie skutkują żadne terapie? Dzięki informacjom zawartym w tej książce dowiesz się, iż depresja, zmęczenie, bezsenność, niepokój, mgła mózgowa, stany zapalne, osłabienie, alergie, problemy z nadciśnieniem, wątrobą i układem trawiennym i inne choroby przewlekłe bardzo nieraz wiążą się z zatruciem organizmu toksynami. Jak to możliwe? Groźne metale ciężkie znajdują się nie tylko w wodzie, którą pijesz prosto z kranu, ale też w powietrzu i glebie. Znaczne stężenie ołowiu, rtęci, kadmu czy arsenu występuje także w rybach czy warzywach, które codziennie stosujesz w swej diecie. A może masz pozostałości z młodszych lat w postaci,,metalicznych plomb", których aż 50% składu stanowi toksyczna rtęć? Autor poprzez długi czas studiował wpływ toksyn na zdrowie. Dzisiaj, w czytelny sposób przekaże ci dane o tym, jak dostają się one do organizmu i jak wyeliminować z organizmu metale ciężkie.
Zatrucie metalami ciężkimi - przeprowadź mistrzowskie testy krwi, włosów i moczuWiedza o tym, ile metali ciężkich znajduje się w twoim organizmie, może być pomocnym odkryciem. Te informacje mogą przyczynić się do sprawniejszego leczenia twoich chorób, które pozornie nie wydają się związane z dużą zawartością metali ciężkich w organizmie. Dla każdego, kto ciągle boryka się z problemami zdrowotnymi (bez solidnej diagnozy), może to być moment olśnienia! dostępnych jest kilka rodzajów badań na obecność metali ciężkich. Typowo opierają się one na próbkach włosów, krwi i moczu. Dzięki użytecznym i rzetelnym informacjom zawartym w tej książce, dowiesz się, jakie typy badań możesz wykonać oraz jak je interpretować. Uzyskane dane pomogą ci w zaplanowaniu produktywnego detoksu i właściwego leczenia. Oczyszczanie organizmu okaże się prostsze aniżeli myślisz.
Przeprowadź prosty i produktywny detoks - dowiedz się, jak polikwidować z organizmu metale ciężkie i zainwestuj w zdrowe odżywianieToksyczne substancje najczęściej kumulują się w naszym organizmie powoli. Jak optymalnie ujmuje to uznana lekarka, dr Sherry Rogers:,,Nieważne, jak się nazywa twoja choroba, ona zawsze łączy się z toksycznością". Dlatego też Autor podpowie ci, jak obserwować swoje otoczenie, aby w jak najmniejszym stopniu narażać się na ekspozycję metali ciężkich. Zatrucie nimi może być związane ze zanieczyszczeniem środowiska. Z zanieczyszczonego otoczenia toksyczne związki dostają się do żywności - z reguły ryb i roślin. Uznajemy, że te rodzaje pokarmów stanowią podstawę zdrowego odżywiania. Nie podejrzewamy choćby, że mogą być źródłem niebezpiecznych toksyn. Niestety, żaden dostawca ryb, warzyw czy owoców nie jest zobowiązany do testowania produktów pod kątem obecności metali ciężkich. Stąd musisz być czujny i dbać, aby kupować tylko zdrową żywność ze sprawdzonych źródeł. Autor podpowie ci, gdzie jeszcze kryją się toksyny i jak uważnie czytać etykiety wszelkich produktów, żeby zminimalizować ryzyko przewlekłego zatrucia.