Uzdrawiające atrybuty noni, czyli morwy indyjskiej, są znane Polinezyjczykom od stuleci. Kahuni, czyli hawajscy szamani i uzdrowiciele, czcili tę roślinę, natomiast Europejczycy stosunkowo niedawno odkryli jej leczniczą moc.
Czas abyś i Ty poznał niezwykłe zdrowotne korzyści owocu noni. Jest on nadzwyczajnym źródłem witamin, komponentów mineralnych i aminokwasów oraz bardzo silne parametry przeciwbólowe. Autorka ukazuje dane pozyskane bezpośrednio od mieszkańców wysp Polinezji Francuskiej, które potwierdziły się podczas jej wieloletniej praktyki zawodowej.
Ludzie ci zalecają noni przy ciężkich chorobach skóry, owrzodzeniach, ropniach i ranach. Piją sok przy zakłóceniach układu immunologicznego, przeziębieniach, infekcjach bakteryjnych, grzybiczych i wirusowych, jak ponadto nadciśnieniu, zapaleniu płuc, malarii czy grypie.
Podaje się go diabetykom, osobom cierpiącym na raka, w leczeniu dróg oddechowych, kaszlu i hemoroidów. Noni gromadzi wyjątkowo wysokie stężenie prokseroniny, enzymu mającego zdolność naprawy chorych komórek, w tym nowotworowych.
występowanie tego związku tłumaczy zdumiewające parametry terapeutyczne, potwierdzone w wielu badaniach naukowych. Z książki dowiesz się, czym należy się kierować przy wyborze soku z noni i jak stosować go na dręczące Cię dolegliwości.
Pijąc go zyskasz więcej energii i chęci do życia, rozszerzysz swoją odporność, a także zlikwidujesz schorzenia cywilizacyjne. Noni – Twój sposób na zdrowie. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.