"Łosoś zapieczony z zielonymi warzywami Kopytka z wędzonym twarogiem Chałka z kruszoną Zupa pomidorowa z trzech ryb i sporo innych apetycznych przepisów
Kuchnia na pełnej petardzie to nie tylko zbiór wyśmienitych przepisów – to także opowieść o trudnych losach chłopaka, który przeżył dużo złego, by w końcu wygrać życie.
Patryk Galewski dziś jest fantastycznym kucharzem i spełnionym mężem oraz tatą trójki dzieci. Jednak nie za każdym razem tak było, a jego droga do miejsca, w którym jest była wyboista.
„Poznałem go za karę” – mówi Patryk Galewski, bohater książki i filmu Johnny, opowieści o księdzu Janie Kaczkowskim. Spotkali się w założonym przez Jana Puckim Hospicjum, gdzie Patryk trafił po odsiadce,przez jakiś czas popracować na cele społeczne. „To właśnie Johnny, kiedy zorientował się, iż lubię gotować, namówił mnie, żebym został kucharzem. Dał mi drugą szansę – gdyby nie on, nigdy nie wyszedłbym na prostą” – mówi Patryk. Kuchnia na pełnej petardzie to fantastyczna historia opowiedziana przez smaki i zapachy. Dowiecie się z niej, o jakich potrawach Patryk marzył w więzieniu, co gotował dla podopiecznych księdza Jana, jakie dania przyrządza dla gości swej restauracji, a co gotuje w domu, dla żony i dzieciaków."
Kuchnia na pełnej petardzie to nie tylko zbiór wyśmienitych przepisów – to także opowieść o trudnych losach chłopaka, który przeżył dużo złego, by w końcu wygrać życie.
Patryk Galewski dziś jest fantastycznym kucharzem i spełnionym mężem oraz tatą trójki dzieci. Jednak nie za każdym razem tak było, a jego droga do miejsca, w którym jest była wyboista.
„Poznałem go za karę” – mówi Patryk Galewski, bohater książki i filmu Johnny, opowieści o księdzu Janie Kaczkowskim. Spotkali się w założonym przez Jana Puckim Hospicjum, gdzie Patryk trafił po odsiadce,przez jakiś czas popracować na cele społeczne. „To właśnie Johnny, kiedy zorientował się, iż lubię gotować, namówił mnie, żebym został kucharzem. Dał mi drugą szansę – gdyby nie on, nigdy nie wyszedłbym na prostą” – mówi Patryk. Kuchnia na pełnej petardzie to fantastyczna historia opowiedziana przez smaki i zapachy. Dowiecie się z niej, o jakich potrawach Patryk marzył w więzieniu, co gotował dla podopiecznych księdza Jana, jakie dania przyrządza dla gości swej restauracji, a co gotuje w domu, dla żony i dzieciaków."