Tytuł Badanie towarów spożywczych Autorzy Wiktor Kubiński, Mariusz Niekurzak, Ewa Kubińska-Jabcoń Język polski Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN ISBN 978-83-01-20104-3 Rok wydania 2018 Warszawa Wydanie 1 ilość stron 414 Format mobi, epub Spis treści Wprowadzenie 7
Alfabetyczny wykaz omówionych metod badawczych 17
1. Ogólne metody badania żywności 29
2. Mięso i podroby zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz ich przetwory 75
3. Drób i jaja oraz ich przetwory 108
4. Ryby, owoce morza i mięczaki, a także ich przetwory 130
5. Tłuszcze roślinne i zwierzęce 176
6. Warzywa, owoce i grzyby i ich przetwory 233
7. Przetwory zbożowe 287
8. Ziemniaki i produkty przemysłu ziemniaczanego 331
9. Mleko i jego przetwory 354
Alfabetyczny wykaz omówionych metod badawczych 17
1. Ogólne metody badania żywności 29
2. Mięso i podroby zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz ich przetwory 75
3. Drób i jaja oraz ich przetwory 108
4. Ryby, owoce morza i mięczaki, a także ich przetwory 130
5. Tłuszcze roślinne i zwierzęce 176
6. Warzywa, owoce i grzyby i ich przetwory 233
7. Przetwory zbożowe 287
8. Ziemniaki i produkty przemysłu ziemniaczanego 331
9. Mleko i jego przetwory 354