Włoska radość zaklęta w rożku Przenieś się do słonecznej Italii, zatrzymaj się na rozgrzanych schodach toskańskiego miasteczka, zmruż oczy, wpatrując się w lazurowe morze Ligurii, wsłuchaj się w gwar uliczek Neapolu, usiądź przy stoliku niewielkiej rzymskiej gelaterii.
70 prostych, lecz wyrafinowanych przepisów na prawdziwe włoskie gelato szafran i wanilia ricotta z czekoladą i czarnym pieprzem nuta mandarynki biała czekolada z lawendą czarny bez z ogórkiem i ginem Smaki, w których zakochała się Nigella Lawson.
Przekonaj się, jak łatwo można przygotować ciekawe lody, sorbety, granitę czy semifredo i jak niedużo części potrzeba,cieszyć się niepowtarzalnym smakiem włoskiego lata. Oprócz przepisów na lody, o smakach równocześnie tradycyjnych, jak i wyszukanych, w książce znajdziesz także receptury na domowe rożki, profiterolki, sgroppino, affogato, trufle i wybitny sos czekoladowy.
Dla wszystkich zwolenników lodów, czyli – nie oszukujmy się – dla każdego z nas „Must have wszelkich zwolenników lodów". Nigella Lawson