Żurawina - solidna, choć malutka Żurawina już wieki temu uniemożliwiała i leczyła dolegliwości i choroby - o niemało wcześniej, niż zaczęła się wdzięczyć na stole obok indyka. W rzeczywistości żurawina jest tak efektywnym lekarstwem,równocześnie medycyna zachodnia, jak i naturalna zaleca ją i polega na jej dobroczynnym działaniu.
Swoje pretensje do sławy żurawina zawdzięcza zdolności uniemożliwiania zakażeniom dróg moczowych i leczenia ich; jednak jest ponadto przydatna w leczeniu takich dolegliwości jak: zapach amoniaku w moczu, moczenie łóżka, drożdżyca, dna moczanowa, zespół napięcia przedmiesiączkowego czy zapalenie gruczołu krokowego.
Możemy dużo zyskać, ucząc się na temat żurawiny. Zastępuje ona długoterminowe kuracje antybiotykowe, uniemożliwia chorobom i daje nadzieję wielu ludziom. Ta odżywcza jagoda rozpoczyna cieszyć się powszechnym powodzeniem - i to nie bez powodu.
Warto spożywać jej więcej, urozmaicając dodatkowo nasz rutynowy jadłospis. O autorach: Phyllis I. Dales po poważnej chorobie nerek oraz ze względu na powracające infekcje układu moczowego z tym związane, zaczęła poszukiwać produktów, które pomogłyby jej leczyć tę chorobę i uniemożliwiać jej nawrotom.
Po rozmowach z licznymi osobami, które także doświadczyły leczniczego działania żurawiny, zainteresowała się naukowym wytłumaczeniem przekształcenia tego korzystnego pokarmu w artykuł leczniczy. Bruce Dales pracuje jako niezależny konsultant w dziedzinie chemii, udzielając porad dla przemysłu farmaceutycznego, spożywczego i w wytwórstwie zdrowej żywności w dziedzinie rozwoju produktu.
Jest także kierownikiem kontroli jakości w spółce CRAN-Dale Inc.