Jaką dietę stosować,uniemożliwiać chorobom tarczycy i w jak najmocniej naturalny sposób wrócić do zdrowia? Co, prócz diety, może przyspieszyć powrót do równowagi?
Karolina i Maciej Szaciłło, eksperci od zdrowego żywienia, postanowili zmierzyć się z problemami tarczycy holistycznie – zarówno za pomocą ajurwedy, jak i współczesnej dietetyki.
W książce Zdrowa tarczyca znajdziesz:
- kompleksowe, trafnie zbilansowane jesienno-zimowe oraz wiosenno-letnie menu, dla osób z niedoczynnością tarczycy, a także chorobą Hashimoto,
- omówienie objawów oraz uwarunkowań genetycznych chorób tarczycy,
- techniki oddechowe, medytacje, zabiegi olejowe, które przyśpieszą powrót do zdrowia i pomogą je zachować,
- dane o toksynach zawartych, m.in. W kosmetykach, środkach czystości, jedzeniu.
Zmagasz się z chorobami tarczycy? Cierpisz na wahania nastroju, depresje, spadki energii, masz suchą skórę, wypadają Ci włosy i, mimo ćwiczeń i diety, nie potrafisz schudnąć? Przy wsparciu specjalistów - dietetyczki i konsultanta ajurwedyjskiego - przygotowaliśmy kompleksowe menu, które pomoże Ci wrócić do równowagi, zrzucić zbędne kilogramy i radować się pełnią życia.
Karolina i Maciej Szaciłło
Karolina i Maciej Szaciłło
Eksperci od zdrowego żywienia, a także organicznego trybu życia. Prowadzą kursy, szkolenia i warsztaty zdrowego gotowania i medytacji. Od lat pojawiają się jako eksperci w lubianych programach telewizyjnych i radiowych.
Autorzy popularnych poradników dietetycznych, m.in. Jedz i pracuj nad własnym zdrowiem, Jem (to co) kocham i chudnę, Zdrowa tarczyca, Dieta Raw Food, dostosowanOC (Wydawnictwo Zwierciadło).