Caroline Khoo z Nectar and Stone Deser opowiada historię. Choćby filigranowy makaronik może zabrać jedzącą go osobę w zmysłową podróż już od pierwszego spojrzenia do ostatniego gryza. Dla Caroline Khoo ta historia zaczęła się, gdy w jej głowie zakiełkował pomysł na formowanie i dekorowanie deserów.
Ta książka posiada przepisy, sprytne sposoby i wskazówki, jak nadać specyficzny wygląd najpopularniejszym wypiekom: armii nadziewanych kremem bezików, nieskruszenie dziewczęcych babeczek, dekadenckich tart, piętrowych tortów, ciasteczek i minilodów.
Opanujesz z nią podstawowe umiejętności cukiernika i odtworzysz te czarujące słodkości albo wykorzystasz przedstawione tu pomysły, żeby odkryć własny, nieszablonowy fason. Caroline Khoo założyła internetową cukiernię nectar and stone w 2013 roku, gdy dzięki talentowi do robienia i dekorowania oszałamiających ciast i słodyczy, oczywistemu dla jej przyjaciół i rodziny, rozpoczęła karierę w tej dziedzinie.
Wykształcenie związane z przemysłem modowym pozwoliło nadać konstrukcji jej wyrobów cukierniczych, ich stylistyce i zdjęciom nieszablonowy i rozpoznawalny na pierwszy rzut oka charakter. Dzięki gotowości do przesunięcia granic pomysłowości w tworzeniu deserów udało się jej zamienić swoje poczucie miękkiej, damskiej estetyki w odnoszące sukcesy przedsiębiorstwo i wyjątkowo popularną platformę sieciową.
Pisano o niej w licznych czasopismach i witrynach, między innymi Martha Stewart i Apartment Therapy, a jej stale zyskujące nowych obserwatorów profile w mediach społecznościowych zaowocowały współpracą ze znanymi międzynarodowymi markami.
Jestem tu tylko na deser